ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΛΑΜΙΑΣ 21/01/2018


ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ
ΒΕΛΟΥΧΙ 2313μ

Την Κυριακή 21/01/2018 θα εξορμήσουμε για την χιονισμένη κορυφή Βελούχι (2313μ) του Όρους Τυμφρηστού, όμως αυτό δεν θα είναι ο κυρίως στόχος της εξόρμησής μας.

Αναλυτικά, την Κυριακή αφού συγκεντρωθούμε στις 06:30 το πρωί στο συνηθισμένο σημείο της πλατείας Πάρκου, θα πάμε με τα αυτοκίνητά μας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου. Από εκεί θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε κορυφή Βελούχι 2313μ. Η υψομετρική διαφορά που πρέπει να καλύψουμε είναι 550μ περίπου σε1800μ οριζόντια. Η διάρκεια της πορείας θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του πεδίου, και η πρόχειρη εκτίμηση είναι στις 3ώρες. Μετά θα επιστρέψουμε στο καταφύγιο ή στο σαλέ για ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα και επιστροφή στη Λαμία.

Όμως ο κυρίως στόχος της εξόρμησής μας δεν θα είναι να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά η εξοικείωση με τη κίνηση σε χιονισμένο πεδίο. Δηλαδή αν πετύχουμε τις κατάλληλες συνθήκες πριν φτάσουμε στην κορυφή θα εξασκηθούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με το περπάτημα στο χιόνι και την ανάσχεση. Αυτό θα είναι κουραστικό και ίσως χρονοβόρο και να μην μας επιτρέψει την τελική ανάβαση στην κορυφή.

Άσχετα αν βρούμε κατάλληλες συνθήκες ή όχι, σίγουρα όλοι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό και κραμπών-πιολέ. Επίσης η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί μόνο με 3 έως 7 συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις ή δηλώσεις συμμετοχής έως και Παρασκευή 19/01 στον συντ.: ΜΠΑΚΛΕΖΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 697 723 3356.

www.facebook.com/events/221155875095752

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη