«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ…ΜΑΜΜΗΣ…!» ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ Κ. ΜΩΚΟΥ


             Λαγοκοιμόταν μια μέρα ο κύριος Ουρανός και ο γιός του ο Κρόνος βρήκε την ευκαιρία,πήρε την άρπη και του έκοψε τα γεννητικά του όργανα .(Παιδί να σου ..τύχει!).Και τα…πέταξε στη θάλασσα κάπου κοντά στην Κύπρο.

      Μέρες επέπλεαν στο νερό τα…όργανα, όταν γύρω τους άρχισε να μαζεύεται,να δημιουργείται ένας αφρός. Εμβρόντητοι κοιτούσαν από την …παραλία  οι κοινοί θνητοί το φαινόμενο,όταν μέσα από τον αφρό αναδύθηκε μια κόρη! εκπάλγου καλλονής!,ένα κορίτσι,ομορφοκόριτσο, με …καμπύλες και τα…τοιαύτα.Και επειδή η…κοπέλλα αναδύθηκε μέσα από τον αφρό την είπανε Αφροδίτη.

     Μυστήριο ,απροσδόκητο και ανεξήγητο ,παράξενο το περιστατικό, έκθαμβοι και σαστισμένοι οι ντόπιοι ,το απέδωσαν σε δύναμη θεική ,ανώτερη και ,ούτω πώς, η Αφροδιτούλα εχρίσθη…Θεά!.

    Ζωηρού χαρακτήρος,λικνστή,κουνιστή η…νεαρά επάτησε το Κυπρια κό έδαφος και ξελόγιαζε τους πάντες.Και έφτιαξε γύρω της μια τρελο παρέα από τους Τρίτωνες ,πολλές  Νεράιδες και ένα σωρό…δελφίνια.

   Παραλλήλως,όμορφη ,τσαχπίνα, ζωηρός τύπος,ερωτιάρα και…ασυγκράτητη όπως ήτουνε ,δεν κράτησε και πολύ την παρθενιά της.

     Θεά-ξεθεά ,πολύ της άρεσαν τα…ξινά! ,δεν άφηνε ήσυχο σερνικό για σερνικό.Μπουκάρησε και στον Ολυμπο,την τριγύριζε ο…έκφυλος, ο…μουρντάρης ο Δίας αλλά δεν…έφαγε!.Απλά εγιναν φιλαράκια και η Αφροδίτη  από...εκτίμηση του χάρισε μια…ζώνη να είναι πάντα σεξουα
λικά  δυνατός,ακούραστος και…ασυναγώνιστος!.Ασε που μια ζωή-διαρκώς,του έκανε …πλάτες για τις ερωτοατιμίες του.

     (Δυστυχώς,δυστυχέστατα ,η τύχη της συγκεκριμένης ζώνης εκτοται …αγνοείται.Κρίμα και πάλι…κρίμα!.Αδικία,μεγάλη…αδικία!.Γιατί να μην την ανακαλύψουμε,να τη βρούμε κι’εμείς,βρέ αδερφέ,να είμαστε συνεχώς ..ντούροι να βγαίνουμε ..ασπροπρόσωποι! και να…σωθούμε! διά…βίου! ;).

    Αυτά και άλλα…πολλά έκανε η Αφροδίτη και ως όνομα υιοθετήθηκε ,ταυτίστηκε,εκθειάστηκε και ..δοξάζεται μέχρι σήμερα συνειρμικά από μας τους κοινούς θνητούς ως Θεά του έρωτος, με ό,τι…εξαίσιο  και αντιπροσωπευτικό της γυναικείας ομορφιάς,του πόθου και του πάθους.

        (Αυτά περίπου …μολογάει εις την περίφημον! «Θεογονίαν» του ο…παππούς ο  Ησίοδος!).

    Βέβαια περί της καταγωγήν της ..ερίζουν κα άλλες περιοχές  της  Μέσης Ανατολής ,αλλά αυτά είναι…άλλου ιερέως ..Ευαγγέλιον!. 

      Προσδοκία και καμάρι το είχε ο Διαμαντής που η κυρά Χριστίνα η γυναίκα του εγκυμονούσε και σε λίγο θά’φερνε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.Τό’ξερε η γειτονιά,κυρίως οι γυναίκες,διότι η ίδια η Χρι  στίνα ήτονε στο νησί η …μαμμή του χωριού.

-Αντε κυρ Διαμαντή,με το καλό,γερό να βγεί,γερό νά’ναι κι’ότι νά’ναι.

   Δεν το χώνευε ο Διαμαντής αυτό το «ότι νά’ναι!».Αυτός ήθελε γιό.

Και πήγαινε με καμάρι στο καφενείο και έλεγε στην παρέα:

-Να δείτε ρε μάγκες έναν παιδαρά ,ένα γιόκα 5 κιλά πού θα κάμω.

   Ηρθανε οι μέρες ,ήρθε η γέννα και ήρθε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

    Στεναχωρήθηκε,στραβομουτσούνιασε για λίγο ο Διαμαντής,αλλά τι να κάνει;Να τα  βάλει με τον Θεό; Γίνονται αυτά; Δεν γίνονται.

     Ηρθε και ο καιρός ,επέμενε η Χριστίνα (έτσι θα την πώ αμα γεννηθή κορίτσι!) ,βαφτίστηκε η μικρή  και το όνομα αυτής Αφροδίτη.

     Μεγάλωνε κι’όσο μεγάλωνε το κοριτσάκι τόσο ομόρφαινε. Γυμνάσιο,Λύκειο,πανελλαδικές και πάρτην την Αφροδίτη στα ΤΕΦΑΑ. Και πήρε το πτυχίο,άραξε σε κάτι κολλητούς φιλαράκια της στα βόρεια   προάστια και έφτασε να το …παίζει μέχρι και…μοντέλο!.

     Χώθηκε στη μεγάλη ζωή,χρήμα,χλιδή,κότερα,πλοκάμια δίχτυα,κυκλώματα,σαλόνια,διασυνδέσεις,εφήμερες σχέσεις , γκλαμουριές,και τα μυαλά …παραφουσκωμένα .

     Show Bizz,υψηλές γνωριμιές με κάτι διάσημους,Life Style ,μέχρι που κάποιοi φίλοι έπεσαν πάνω της και την παρακίνησαν:

-Ρε Αφροδίτη,τι κάθεσαι;Γυμνάστρια είσαι,κουκλάρα είσαι,άνοιξε παι  δί μου γυμναστήριο!;.Εκεί είναι τα λεφτά.

   Το σκέφθηκε η Αφροδίτη,λεφτά δεν υπήρχαν,αλλά ως είχε..προσω   πικότητα,θηλυκότητα και τεπαραμέντο την…έπεσε σε μια πρόσφατη  «γνωριμιά» ενός…μισότριβου παράγοντα σε υπουργείο και της έβγαλε 50.000 επιδότηση.(Ολα,μα όλα σ΄αυτό τον κόσμο έχουνε μια…τιμή!.).

     Αρπαξε το χρήμα η..δικιά σου και πήγε μια βόλτα στου γονείς της.

  Δυό μέρες κάθησε στο νησί και έγινε το έλα να δείς!. Ζαλίστηκαν,τρελάθηκαν οι αρσενικοί. Περπατούσε στο δρόμο η Αφροδίτη και…έπαιρναν …φωτιά τα…πλακόστρωτα!. Και ρώταγε ο ένας τον άλλο:

-Ρε σύ τι είναι τούτο;Τι πράμα είναι αυτό;Ποιά,ποιανού ρε είναι αυτή;

-Η Αφροδίτη ρε φίλε,η Αφροδίτη της…μαμμής,δεν τη θυμάσαι;

      Και τρελλαίνονταν ,καμάρωνε  και…φούσκωνε σαν…διάνος από περηφάνεια η Χριστίνα:

-Κοιάξτε την ρε παιδιά τι ομορφιά και χάρη;Εγώ δεν έκαμα κορίτσι ,έκαμα…άγαλμα να το λιμπίζεσαι!.Που είναι και καλό,σεμνό παιδί και καθηγήτρια!.

     Αυτά έλεγε η κυρά Χριστίνα που βέβαια είχε ..μεσάνυχτα για την  ζωή και τα…κουμάντα  τα…πονηρά,που έκανε η κόρη της στην Αθήνα.

(Σύνηθες το  φαινόμενο :Φτιάχνεις το παιδί,το συμβουλεύεις,το μεγαλώνεις με τα…χίλια βάσανα, με τα…χίλια …ζόρια,φτάνει τα 18, σου φεύγει για σπουδές,φτάνει στην μεγαλούπολη,ο κόσμος αλλιώτικος-αστραφτερός!,ανακαλύπτει μια άλλη ζωή,παθαίνει πλάκα κι’αν είναι στον..  χαρακτήρα! του ,φαλτσάρει,μπαίνει στο…λούκι της…βρωμιάς κι’εσύ   ήσυχος στην επαρχία πιστεύεις και καμώνεσαι πως το παιδί σου είναι στον δρόμο τον σωστό και προοδεύει.Αμ,δε!).

    Γύρισε στην Αθήνα η Αφροδίτη και ταίριασε το γυμναστήριο.Πήρε μια φίλη να τη βοηθάει και σιγά-σιγά  άρχισε να συρρέει κοσμος.

   Πολλές οι γνωριμίες,μόδα τα «fit» κορμιά,μικτό το γυμναστήριο,ασ  κήσεις,διατάσεις,κορμάρες ,κοιλιακοί και …μούσκουλα!.

    Και περνούσαν οι μέρες χωρίς εκπλήξεις,περπάταγε η δουλειά,με  χρι που ένα απόγευμα προέκυψε στο ..μαγαζί ο Πάρης.

     Γύρω στο 1,80 το παλληκάρι ,32άρης ,αρρενωπότητα ,στυλ αρχο
ντικό,παιδαράς με τα όλα του.

     Τον είδε η Αφροδίτη και έμεινε …ξερή!…κλατάρησε!.

-Και από πού είπατε ότι είστε;

-Από τη Σαλονίκη κυρία.Το γυμναστήριο είναι η ζωή μου και πολύ το γουστάρω.Αλλωστε κι’ο αδερφός μου έχει εκεί ένα σαν το δικό σας.

     Είπανε κι’άλλα πολλά ,της κατέβασε ο Πάρης κάτι περί εργοφυσιο  λογίας ,κάτι για εργομετρικά και τα…τοιαύτα,τα γνώριζε βέβαια αυτά η Αφροδίτη ,αλλά το μυαλό και τα…μάτια της ήταν…αλλού,αυτήν…άλλο την ενδιέφερε,άλλο την  έκαιγε,αυτό που ειχε μπροστά της,το…κεχρί!.

    Και…βγήκαν,ήπιαν καφέ ,έγινε το…κονέ και…λογοκρισία-το έργον ακατάλληλον!.

    Κολλητός πιά,εγκαταστάθηκε ο κύριος Πάρης στο γυμναστήριο,    φούλ στην καψούρα η κυρία,τα συζητούσαν ,ήμέρες κρίσης ,η κίνηση στο …μαγαζί λιγόστεψε ,λιγόστεψαν και τα λεφτά και ψάχνονταν να βρούν λύση.

-Ακου κορίτσι μου:Τι άτομα,τι ηλικίες έρχονται να γυμναστούν;Πέρα  από ελάχιστους νέους,οι υπόλοιποι –άντρες- γυναίκες- δεν είναι εκεί γύρω στα 40 έως 45;

-Ετσι είναι,αλλά.

-Τι αλλά; Χρειάζόμαστε ανανέωση,να φέρουμε …φρέσκο κρέας!.Να …μπανίζει και κανένας…μισότριβος κορμιά νεανικά  και να ..ξελαμπι  κάρει το μυαλό του.Κατάλαβες;

    Και ξαμολύθηκε ο κύριος Πάρης σε στέκια και κυλικεία των ΑΕΙ ,ακόμα και σε λύκεια ,να ψαρέψει φοιτητριούλες και μαθητριούλες.

-Θα έρχεσθε ,θα γυμνάζεστε δωρεάν και άν κάποιος μεγαλύτερος σας κάνει κόρτε και γυρεύει τίποτα…παραπάνω,θα με ενημερώνετε, θα…πηγαίνετε μαζί του,αλλά αυτά όλα μέσα στο γυμναστήριο και…μεταξύ μας.Αλλωστε γι’αυτά ,τα…ιδιαίτερα , διαθέτουμε και ειδικό δωμάτιο.Δεν θέλετε να κονομήσετε;Σκεφτείτε το και ελάτε.Εδώ είμαι εγώ!.Αλλά μιλιά παραέξω σε κανέναν.

     Και άρχισε το …κοριτσομανιό τα της ..γυμναστικής και κονόμαγε ο Πάρης με την Αφροδίτη.Χρήμα,χαρτί πολύ το …χαρτί!.

    Είναι τώρα η Κικίτσα 18χρονη,λίγο αφρατούλα και αποφάσισε να πάει να γυμναστεί,μπάς και..φυράνει και…πέσει κανένα κιλό.

    Μία ,δύο τρείς και ένα απόγευμα γύρισε σχεδόν κλαμμένη από το  γυμναστήριο.Και τη ρώτησε ο μπαμπάς της:

-Τι έχεις κορίτσι μου,τι συμβαίνει;

-Να,μπαμπά εγώ γυμναστήριο δεν ξαναπάω.

-Γιατί κοπέλλα μου,τι τρέχει;

-Να ,με έπιασαν στην κουβέντα η Κυρία Αφροδίτη με τον κύριο Πάρη και μου είπαν εκτός από την γυμναστική,αν θέλω να πηγαίνω και με κάποιους κυρίους εκεί μέσα και θα βγάζω λεφτά.Εκεί μέσα γίνονται   πράματα και θάματα.Γίνεται το…έλα να δείς.Πολλά κορίτσια εκεί μέσα αυτή τη δουλειά κάνουν.

    Τρελλάθηκε ο πατέρας της μικρής και κατ’ευθείαν στην Ασφάλεια.

-Το και το.Αυτό δεν είναι γυμναστήριο,είναι…κολαστήριο!.

    Την έστησαν οι αστυνόμοι,έβαλαν μια μαθήτρια δόλωμα και ένα απόγευμα μπουκάρησαν και την έπιασαν θεόγυμνη με κάποιον..κύριο στο ιδιαίτερο δωμάτιο.

   Χαίρετε και..αντίο σας!.Επ’αυτοφώρω ο Πάρης,τα ίδια η Αφροδίτη και…γραμμή στον εισαγγελέα.

    Επτά χρονάκια ο Πάρης,πέντε η Αφροδίτη.Ο ένας ήθελε να παρα   στήσει τον …έμπορο,η άλλη την ..τσατσά!.Αχ ρε Αφροδίτη;Τόσα …πα   λούκια…πήδηξες και πιάστηκες…κορόιδο!. Ντρόπιασες και το…όνομα!

  Δίκιο έχει η λαική θυμοσοφία όταν λέει:«Φυλάξου από νέο έμπορο κι’από παλιά…πουτάνα!».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη