ΠΙΣΤΑ ΡΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ


Εικόνα 1: Η φωτογραφία είναι μία στροφή παρακάτω από την στροφή του συμβάντος, αλλά είναι ενδεικτική για να αναλογιστεί ο αναγνώστης το πλάτος της και να φανταστεί πως είναι να υπάρχει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ένα να ανηφορίζει νόμιμα και ένα να το προσπερνά.Έγκλημα!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ο καιρός σιγά σιγά βελτιώνεται. Οι μέρες ολοένα γίνονται και καλύτερες. Τι πιο ωραίο για τους Λαμιώτες από το να κάνουν μία βραδυνή βόλτα στο κάστρο της πόλης με την υπέροχη θέα. Καλή σαν σκέψη, αλλά στην πράξη... επικίνδυνη αποστολή. Και εξηγούμαι. Τα τελευταία χρόνια, όταν ο καιρός το επιτρέπει, το κάστρο έχει γίνει δημοφιλές σημείο προορισμού για τους νέους της πόλης και όχι μόνο, για την βραδυνή τους βόλτα. Παρατηρείται δε το φαινόμενο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να κάνουν ουρές από χαμηλά στο σημείο της οδού Μελίνας Μερκούρη που βρίσκεται ο Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων μέχρι το σημείο που η οδός συναντάει την οδό Μπιζανίου στη ΝΑ πύλη του κάστρου. Ο επισκέπτης όμως που θέλει να απολαύσει την θέα θα γίνει μάρτυρας και ενός άλλου φαινομένου. Θα του δημιουργηθεί η εντύπωση πως ξαφνικά βρίσκεται εντός μίας πίστας αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μικρού και μεγάλου κυβισμού, με μεγάλες ταχύτητες και αρκετό θόρυβο, ανεβοκατεβαίνουν τις οδούς κάνοντας επικίνδυνες μανούβρες και άλλα ''όμορφα''. Αφορμή όμως του παρόντος άρθρου ήταν ένα συμβάν, την Δευτέρα 12/3/2018. Στην στροφή ακριβώς (επόμενη στροφή μετά την εικονιζόμενη της φωτογραφίας) κάτω από την ΝΑ πύλη του κάστρου βρισκόταν σταθμευμένα αυτοκίνητα, νεαρή οδηγός ανέβαινε την οδό στο συγκεκριμένο σημείο με την νόμιμη ταχύτητα και την ίδια στιγμή νεαρός, επίδοξος Λαμιώτης ''Γιούχα Κάνκουνεν'' (Juha Kankkunen-Φινλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι), έχοντας συνοδηγό του νεαρή Λαμιώτισσα προσπερνούσε με μηδενική ορατότητα και υπερβολική ταχύτητα και με τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Ευτυχώς για όλους, από το αντίθετο ρεύμα δεν κατηφόριζε κάποιος υποψήφιος ή υποψήφιοι θύμα/θύματα του ραλίστα φονιά γιατί φυσικά δεν θα υπήρχε περίπτωση αντίδρασης ή αποφυγής της σύγκρουσης. Οι παγωμένοι παρευρισκόμενοι αρκέστηκαν σε μερικές ευχές και κάποια ''γαλλικά'', ενώ ο πρωταθλητής ανάβασης κάστρου για την Δευτέρα 12/3/2018 αρκέστηκε στην φράση ''Μ@@@κες έκανα τον σταυρό μου 15 φορές μόλις έφτασα πάνω''. Εμείς με την σειρά μας να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας να είναι πάντοτε τυχερός και να τον φυλάει η Παναγία. Επειδή όμως τα ευχολόγια δεν φτάνουν, καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα με θύματα, διότι παρόμοια  περιστατικά είναι πολλά και αν συμβεί το κακό, τότε θα είναι αργά.

Το άρθρο μας έστειλε αναγνώστης της σελίδας μας

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη