ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ


Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι, μεριδιούχοι της πρώην ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ , οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της χώρας μας , δηλαδή αυτή των πολιτών της Ελλάδας μάλλον τρέχει ανάποδα …προς τα πίσω.

Σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ εκποιήθηκε τελικά και το ΚΤΙΡΙΟ της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στη ΛΑΜΙΑ, σε τίμημα περί τις 800.000 ευρώ.

Πλειοδότησε κατά πληροφορίες μας ΙΔΙΩΤΗΣ , επιχειρηματίας από τη Φθιώτιδα.

Μετά τη ΣΤΑΥΡΩΣΗ διαμοιράζονται τα ιμάτια.

Η 28η ΜΑΡΤΙΟΥ θα αποτελεί μία συμβολική ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. Ημέρα ΘΛΙΨΗΣ για τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ και ΕΜΠΟΡΙΚΟ- ΑΓΡΟΤΙΚΟ κόσμο της Λαμίας , αλλά και της ΣΤΕΡΕΑΣ γενικότερα.

Το τίμημα που δόθηκε δεν μπορεί κάποιος να το πει χαμηλό ή υψηλό, ζούμε εποχές οικονομικής αφαίμαξης… Απλά σημειώνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ που ασφαλώς και επωφελούνται όλης αυτής της κρίσης.

Το ζήτημα που εμάς μας αφορά είναι ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που προβαίνει στην εκποίηση της περιουσίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας , ως εγγυήτρια Τράπεζα και ως ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ θα έπρεπε ΠΡΩΤΙΣΤΑ να έχει εξασφαλίσει τους ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ, τους ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ, τους ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ.

Αυτό εξάλλου επιβάλλει η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ  ΠΙΣΤΗ αλλά και αυτός είναι ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ μιας Κεντρικής Τράπεζας.

Θέμα είναι αν θα καταλήξει έστω και ένα ελάχιστο ποσό στα χέρια των Μεριδιούχων και στην ουσία των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ… Αυτό ίσως μας δίνει και μία ιδέα για το πώς αντιμετωπίζεται στην ΕΛΛΑΔΑ των Μνημονίων ο μικρός ομολογιούχος, μεριδιούχος, καταθέτης, φορολογούμενος….

ΩΣ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ! Η ΚΑΘΑΡΣΗ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας δεν έγινε ποτέ, δεν έχουν ξεκαθαριστεί ποιοι επιτέλους ευθύνονται και πώς κατέληξε η ΤΡΑΠΕΖΑ από ΥΓΙΗΣ και με ΤΕΡΑΣΤΙΟ  ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ να καταρρεύσει λόγω «περίεργων» και υπέρογκων δανείων άνευ αντικρίσματος.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ που εδόθησαν χωρίς εγγυήσεις, οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις «Ημετέρων» , η εξάντληση της ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ απέναντι σε άλλους οφειλέτες, ο τρόπος χειρισμού και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ -ΕΠΙΛΥΣΗΣ των προβλημάτων από τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και τους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας, ειδικά μετά το 90 είναι κάτι που δεν εκκαθαρίστηκε ποτέ !

Οι ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ για τους οποίους η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας «κατέβασε ρολά» σχεδόν αποσιωπούνται.

Κάποιοι ίσως και να έκαναν «πάρτι» με την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ των πολλών, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ να φέρει την ΚΑΘΑΡΣΗ.

Ίσως δεν θέλουν πολλοί να ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ η κοινωνία, αλλά και η οικονομία σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και όχι μόνον.

Τα έχω αναδείξει αυτά σε πολλά άρθρα, αλλά και έχουν αναλυθεί αρκετά στα δικαστήρια.

Έχω αναφερθεί λοιπόν πολλές φορές σε άρθρα, αλλά και σε βιβλία ,στις ΕΥΘΥΝΕΣ συγκεκριμένων προσώπων , που έχω την αίσθηση , μπορεί και να σφάλλω, ότι «προστατεύονται». Σα να υπήρχε, από το 1990 περίπου, ένα καταχθόνιο ΣΧΕΔΙΟ να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ .

 Ένας ΘΕΣΜΟΣ που είχε βοηθήσει χιλιάδες βιοπαλαιστές, εμπόρους, αγρότες, επαγγελματίες αλλά και Βιοτέχνες να ορθοποδήσουν στα χρόνια μετά τον Πόλεμο, ειδικά τις δεκαετίες 60, 70 και 80.

Υπήρχε τέτοιο σχέδιο; Κάποιοι νομίζω, μακάρι να σφάλλω, υπηρέτησαν ένα τέτοιο σχέδιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των ΠΟΛΙΤΩΝ από το μικροδανεισμό.

ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι έφθασαν να επιβουλεύονται ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, να οδηγούν επαγγελματίες στην απόγνωση για ελάχιστα σχετικά ποσά, όπως χίλια ή δύο, πέντε αν θέλετε χιλιάδες ευρώ.

Κάπου όλο αυτό μού φέρνει στο μυαλό, συνειρμός, τον ΕΜΠΡΗΣΜΟ των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ στην Αθήνα γύρω στο 1980, ΜΙΝΙΟΝ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, ΔΡΑΓΩΝΑΣ…. Πώς αλλιώς θα ερχόντουσαν οι ξένοι Οίκοι;

Για τρεις χιλιάδες ευρώ βγαίνουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπίτια αξίας πενήντα χιλιάδων ευρώ και ξεσπιτώνονται οικογένειες….

ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας. Ποσά που καμία Συστημική Τράπεζα στις μέρες μας δε δανείζει ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ.
Μικρός και ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.

Κάτι που έκανε παλιά ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ και ανακούφιζε τους πολίτες, τούς βοηθούσε να ξεπερνούν τα μικρά τους εμπόδια και να ορθοποδήσουν… μακριά από ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και εκβιαστές !

Ας είναι, νιώθω ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ σήμερα να βλέπω ότι ένα ΚΤΙΡΙΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ χάνεται για τους πολίτες, ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας καθημερινά κατεδαφίζεται.
Αλήθεια πώς να αισθάνονται ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι, όπως οι κύριοι Τριανταφυλόπουλος, Δασκαλόπουλος, Βόττας , δεν αναφέρω τα ονόματά τους παρά τυχαία. Θα μπορούσα να απαριθμήσω κι άλλους πολλούς. Πώς αισθάνονται; Ποια ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ τους ;

ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΑΙΡΕΤΟΙ πρόεδροι ενός ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ή διευθυντές ενός ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, πώς εξετέλεσαν τα καθήκοντά τους; ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ , ειδικά σήμερα και εδώ. Απλά μένουμε ενδεείς και αμήχανοι εμπρός στη ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που επιτελέστηκε επί των ημερών τους.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ;

Αλήθεια; Νιώθουν υπερήφανοι;


ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΩΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ και είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ ότι στο τέλος η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε και ότι μία ΝΕΑ ίσως ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα δει με άλλο μάτι την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και τον εσκεμμένο καταποντισμό ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ όπως αυτό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας θα επαναλειτουργήσει και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ θα έχει τον ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ για την επανέναρξη της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ στον τόπο μας.

Ας μη μείνουμε στη ΘΛΙΨΗ της ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ και της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ μας .

ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να είστε ΒΕΒΑΙΟΙ ότι ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ, αρχής γενομένης από τη διεκδίκηση χρημάτων , ακόμη και από αυτόν τον τελευταίο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Ας παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!


ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ !

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Προσωρινός Πρόεδρος
Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

Λαμία 29 Μαρτίου 2018

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη