ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ. ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ''ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ''


Μια νέα ακύρωση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μία ακόμη απευθείας ανάθεση με έντονη σημειολογία δημιουργούν προβληματισμό για τον τρόπο που ο Δήμος Λαμιέων ασκεί την δημόσια διοίκηση διαχειριζόμενος τα χρήματα των δημοτών του.

Η ακυρωτική απόφαση αφορά το έργο ''Παραλαβή μεταφορά και διάθεση υποπροϊόντων Δημοτικών Σφαγείων''.

Όπως διαβάζουμε στο σκεπτικό της εκτός από το ότι ''η σύμβαση ουσιαστικά μετατρέπεται από «σύμβαση παροχής υπηρεσιών» σε «σύμβαση εκποίησης κινητών πραγμάτων του Δήμου», διαδικασία η οποία δεν ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 4412/2016... η αποδοχή της εν λόγω οικονομικής προσφοράς, οδηγεί σε στρέβλωση του ανταγωνισμού, καθόσον θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι, με βάση την εκδοθείσα Διακήρυξη για τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών (μεταφοράς απορριμμάτων), δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή στο διαγωνισμό και άλλων επιχειρήσεων, που θα επιθυμούσαν την απόκτηση για τυχόν όμοια εκμετάλλευση των ζωικών υποπροϊόντων των Δημοτικών Σφαγείων, πολύ πιθανόν και με πιο συμφέρουσες προσφορές για το Δήμο''.

Ακόμη όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει,δημιουργώντας παράλληλα εύλογες απορίες και προβληματισμό, η απευθείας ανάθεση των λογιστικών υπηρεσιών του πολύπαθου ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το ασύλληπτο, για την εποχή που ζούμε, ποσό των 24.800 ευρώ για το 2018, δηλαδή 2.067 μηνιαία!

Να θυμίσουμε τον σάλο που είχε ξεσπάσει το 2012 με τις υπέρογκες αμοιβές των στελεχών της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου(πάρκινγκ στην Λεωνίδου) με παρόμοιο προϋπολογισμό με το ΔΗΠΕΘΕΡ.  Με απόφαση του τότε δημάρχου Κου Κοτρωνιά εξορθολογίστηκαν οι αμοιβές προς το συμφέρον της επιχείρησης και του δήμου και οι λογιστικές υπηρεσίες από 18.440 ευρώ ετησίως (1.537 μηνιαία) έπεσαν στις 6.000 ευρώ ετησίως(500 μηνιαία)!

Διαβάστε αναλυτικά τις δύο αποφάσεις:





pepla.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη