Απάντηση της ΕΡΓΟΣΕ στην ερώτηση του Χρήστου Σταϊκούρα για τις πλημμύρες στην Στίρφακα Λαμίας


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 29.6.2018 την υπ’ αρίθμ. 7200 Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Τοπική Κοινότητα «Στίρφακα» του Δήμου Λαμιέων.

Το Υπουργείο, μέσω της ΕΡΓΟΣΕ, με το υπ’ αρίθμ. 7876/18-12.7.2018 έγγραφο, αφού απαντά πως έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και έχει γνώση του προβλήματος, καταλήγει πως «σύντομα θα οριστικοποιήσει υδραυλική μελέτη για δημιουργία λεκάνης παρακράτησης φερτών υλικών στην περιοχή».

Στις 03.08.2018, με αφορμή νέα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, ο κ. Σταϊκούρας επανήλθε με την υπ’ αρίθμ. 638 Ερώτηση, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό αν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Στην υπ’ αρίθμ. 9289/18 από 22.8.2018 Απάντηση (που κοινοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών), η ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει πως «οριστικοποιήθηκε η υδραυλική μελέτη για δημιουργία λεκάνης παρακράτησης φερτών υλικών στην περιοχή και για την εφαρμογή της εκκρεμεί η σύμφωνη γνώμη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Λαμιέων».

www.cstaikouras.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη