Η συνέντευξη τύπου του μεγαλομέτοχου του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Πανουργιά Παπαϊωάννου


«Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου δεν ήταν προγραμματισμένη αλλά είχαμε κάποιες εξελίξεις σήμερα το απόγευμα και θεώρησα σωστό με όλα αυτά που ακούγονται όλες αυτές τις μέρες με την παραφιλολογία και με τα κουτσομπολίστικα, να δοθεί αυτή η Συνέντευξη Τύπου.

Ξεκινάω με το εξής: Δυστυχώς για μένα σήμερα είναι μια στενάχωρη μέρα. Σε μια συνάντησή μας σήμερα το απόγευμα με τον προπονητή μας Μπάμπη Τεννέ μου έθεσε την παραίτησή του και εγώ την έκανα δεκτή. Και θέλω να σταθώ σ’ αυτό το σημείο, η παραίτησή του έγινε δεκτή γιατί όλες αυτές τις μέρες έχουν ασκηθεί πολλές πιέσεις που ψυχολογικά εγώ προσωπικά ήμουν πολύ στεναχωρημένος.

Ο Μπάμπης Τεννές είναι κεφάλαιο για την ποδοσφαιρική Λαμία, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Την πήραμε μαζί από τη Β’ Εθνική στην πλάτη μας και τη φτάσαμε εδώ που είναι σήμερα. Εγώ προσωπικά σαν Παπαϊωάννου Πανουργιάς και αυτό που μπορώ να εκπροσωπώ μέσα στην ομάδα του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Τον θεωρώ ποδοσφαιρικό πατέρα μου και φίλο μου. Πιστεύω πως από πλευράς του υπάρχει μια πικρία, γιατί κι αυτός την έχει αγαπήσει αυτή την ομάδα και θέλει να την βλέπει να πηγαίνει καλά.

Η παραίτηση του έγινε δεκτή και για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Μου είπε προς τιμήν του «πρόεδρε θέλω να ηρεμήσει η ομάδα. Δεν ξέρω αν είναι καλό, ή κακό, αλλά πρέπει η ομάδα να ηρεμήσει και γι αυτό πρέπει να δηλώσω την παραίτησή μου». Αυτό το κεφάλαιο κλείνει εδώ.

Από εκεί και πέρα εμείς σαν διοίκηση και εγώ σαν ιδιοκτήτης, αναλαμβάνω ένα φορτίο που πρέπει από αύριο κιόλας η ομάδα να έχει προπονητικό τιμ. Είμαστε σε διαδικασία αυτή τη στιγμή να βρούμε προπονητή. Ξεκινήσαμε ήδη εδώ και μία ώρα να μιλάμε με κάποιους προπονητές. Ελπίζω μέχρι το αύριο το μεσημέρι να έχουμε κατάληξη και το απόγευμα επειγόντως η ομάδα να κάνει προπόνηση με νέο προπονητή. Εξάλλου έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και θα ήταν ζημιά για την ομάδα να μείνει έστω για μια μέρα χωρίς προπονητή. Ίσως είναι η πιο δύσκολη εποχή που έχω περάσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα.

Ωστόσο θέλω να παρακαλέσω κάτι. Όσο είμαι εγώ πρόεδρος στη Λαμία, θέλω και απαιτώ σεβασμό στο όνομα που λέγεται Μπάμπης Τεννές! Είναι δική μου προσωπική χάρη. Πρέπει αυτόν τον άνθρωπο σαν ποδοσφαιρική Λαμία να τον έχουμε ψηλά. Η προσωπική μου άποψη ήταν να συνέχιζα με τον Τεννέ. Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν προπονητή με δύο ματς και δύο κακά αποτελέσματα όταν μας έχει φέρει τόσες χαρές και δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω εγώ τον Μπάμπη τον Τεννέ σαν προπονητή.»

Για το ποιος είναι φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπάμπη Τεννέ: «Κανένας δεν είναι φαβορί. Δεν υπάρχει φαβορί. Γιατί δεν έχουμε φτάσει σαν ομάδα στα θέματα που μας απασχολούν κοντά σε κάποιον. Για εμένα όλοι οι προπονητές έχουν τη δική τους προσωπικότητα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παρά μόνο στις λεπτομέρειες. Είναι δύσκολο για μένα γιατί με τον Τεννέ είχαμε και μια προσωπική σχέση και θα είναι δύσκολο να αποφασίσω αυτή τη στιγμή«.

Για τις φήμες περί Γιάννη Πετράκη: «Από τη στιγμή που ο κ. Πετράκης ανήκει ήδη σε ομάδα στα Γιάννινα, δεν έχεις δικαίωμα ούτε να το σκέφτεσαι όχι και να μιλήσεις μαζί του, εξάλλου ούτε κι ο ίδιος θα το επέτρεπε αυτό.«

Για το τι ειπώθηκε με τον Μπάμπη Τεννέ: «Ήρθε και με βρήκε ο Τεννές το απόγευμα και μου είπε ότι είναι απαράδεκτα αυτά που γράφονται. Συμφωνήσαμε και είδαμε ότι το κλίμα στην ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι καλό. ΄Δεν περιμέναμε από την ομάδα να πάει για πρωτάθλημα, ξέραμε ότι είχαμε δύσκολη αρχή, δεν είδα όμως να γράφει κανένας από σας για  αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο στον αγώνα με τον ΑΡΗ από τον διαιτητή, βέβαια είναι βαρύ σκορ το 3-0 αλλά ήσασταν όλοι μέσα στο γήπεδο και δεν είδα κανέναν να φωνάξει… και γι’ αυτό έφταιγε ο Τεννές; Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, ίσως είμαι φορτισμένος αλλά αντί να το αναδείξει κάποιος το μόνο που κοιτάξαμε όλοι ήταν να κρεμάσουμε τον Τεννέ. Για όλα φταίει ο Τεννές, αύριο θα φταίω εγώ.., πιστεύω πως αν ο διαιτητής ήταν 50-50 θα το παίρναμε το παιχνίδι με τον ΆΡΗ. Δεν μου άρεσε σε αγώνα πρεμιέρας.».

Για τη δήλωση του Τεννέ για τα τοπικά ΜΜΕ: «Δεν θέλω να σχολιάσω. Ο Μπάμπης ένιωσε μια πικρία γιατί περίμενε μια πίστωση χρόνου. Και όταν ανεβήκαμε στη Super League και εκεί υπήρχαν σκαμπανεβάσματα. Αλλά δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του. Δεν μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό του, αλλά δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του».

Για τις νέες μεταγραφικές κινήσεις: «Πιστεύουμε πως ο Γιάννης Σκόνδρας και ο Τάσος Καραμάνος θα προσφέρουν πολλά και ήρθαν με πολύ κόπο. Θα ανακοινωθεί άμεσα και ένας παίκτης που κυνηγάω εδώ και 15 ημέρες, δύσκολο να έρθουν τέτοιοι παίκτες σε επαρχιακές ομάδες όπως η Λαμία».

Για τη στήριξη του κόσμου και των τοπικών φορέων: «Να σας πω και εγώ μια πικρία; Δεν έχουμε σαν ομάδα την στήριξη που θέλουμε. Τα εισιτήρια διαρκείας είναι πενιχρά. Οι φίλαθλοι στο γήπεδο φοβούνται μην κρυώσουν και είναι λίγοι αλλά την κριτική μπορούν και την κάνουν στην πλατεία. Εγώ απέδειξα ποιος είμαι και που μπορώ να πάω την ομάδα τουλάχιστον με τις μεταγραφές. Έχουμε το διπλάσιο ποδοσφαιρικό μπάτζετ από πέρυσι. Ήρθε και κάποιων άλλων η ώρα να αποδείξουν αν αγαπάνε κι αν θέλουν αυτή την ομάδα. Γιατί μέχρι τώρα ένας πληρώνει και οι άλλοι κάνω κριτική από τις καφετέριες, αυτοί δεν με αγγίζουν, έχω αποδείξει ποιος είμαι, αν θέλουμε ομάδα στη Λαμία πρέπει να βάλουμε πλάτη. Το έχω πει πολλές φορές και είναι η τελευταία φορά, μην τα περιμένετε όλα από τον Παπαϊωάννου. Πρέπει να βοηθάνε ο Δήμος, η Περιφέρεια οι φορείς όλοι αν θέλουν να κρατήσουν αυτή την ομάδα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να διαφημίζει την πόλη. Αν δεν δω ανταπόκριση του χρόνου -το λέω τίμια- θα πάρω το καπελάκι μου και θα σας χαιρετίσω. Μακάρι αυτός που θα βρεθεί να είναι άξιος αντικαταστάτης μου. Ήμουν μια ευκαιρία για τη Λαμία, αν δεν την εκμεταλλευτούμε πέρασε. Μόνο εγώ και η οικογένειά μου ξέρουμε τι στεναχώριες έχουμε περάσει για την ομάδα. «

«Ήρθε μια μεγάλη μεταγραφή, θα έχουμε χαρά γι αυτό, θα έχουμε χαρά γιατί έχουμε μια μεγάλη ομάδα, έτσι πιστεύω αλλά την ομάδα δεν την αποτελούν μόνο οι ποδοσφαιριστές είναι και όλα τα άλλα γύρω, οι εγκαταστάσεις και οι φίλαθλοι. Οι φίλαθλοι φτιάχνουν τη φανέλα. Αυτή τη στιγμή ομάδα έχουμε, ελλιπείς είμαστε σε εγκαταστάσεις, κάθε μέρα δίνουμε χρήματα για να φτιάχνουμε και πρέπει όλοι να βοηθήσουν, ο χρόνος θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι, δεν έχω τις βοήθειες που πρέπει.

Και κάτι τελευταίο… θέλω να έχουμε ποδοσφαιρικά ψηλά τον Μπάμπη Τεννέ, προσωπικά ο καθένας μπορεί να τον έχει ό,τι θέλει. Πάνω από όλα, να έχει υγεία και να τον έχει ο Θεός καλά».

Για το αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο ρόστερ: «Όλα είναι πιθανά όσον αφορά αναχωρήσεις και μεταγραφές. Όσοι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα, θα μείνουν, όσοι δεν μπορούν θα φύγουν».

www.lamia1964.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη