Κώστας Δημητρακόπουλος: Όλοι μαζί μπορούμε να αντιδράσουμε δυναμικά


Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεριδιούχων που έχασαν δεκάδες εκατ. ευρώ με το κλείσιμο της Τράπεζας λόγω κακοδιαχείρισης, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες τη Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, και την ενημέρωσαν για την πορεία των θεμάτων του Συλλόγου. Όπως είναι γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις του Συλλόγου, η κυρία Αναγνωστοπούλου έχει επιδείξει συνεχές ενδιαφέρον για τα θέματα των μεριδιούχων την τελευταία τριετία και έχει συμβάλει με τις ενέργειες της στην κινητικότητα της όλης υπόθεσης.

Στην παραπάνω συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου συζήτησαν ειδικότερα με τη βουλευτή Αχαΐας το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει, μετά το κλείσιμο της Τράπεζας,  από την υποχρέωση των μεριδιούχων να καταβάλουν, με βάση το Καταστατικό της Τράπεζας, το τριπλάσιο της αξίας των μεριδίων τους. Αυτό δημιουργεί μια συνολική υποχρέωση να καταβάλουν οι μεριδιούχοι 45 εκατ. ευρώ, πέραν των άλλων 42 εκατ. ευρώ περίπου που έχουν χάσει οριστικά από τη θέση της Τράπεζας το 2012 σε καθεστώς εκκαθάρισης, ανεβάζοντας τη συνολική απώλεια τους σε 87 εκατ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι ανέφεραν ότι είναι αδύνατο, στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, να μπορέσουν οι μεριδιούχοι να καταβάλουν αυτά τα ποσά και ότι έχει ήδη δημιουργηθεί ασφυκτική κατάσταση σε χιλιάδες οικογένειες μεριδιούχων από τις απώλειες αυτές που οφείλονται στην καταστροφική κακοδιαχείριση των διοικήσεων της Τράπεζας που οδήγησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αχαϊκής Τράπεζας, στερώντας την τοπική οικονομία από ένα σημαντικό αναπτυξιακό χρηματοδοτικό φορέα. Τόνισαν την αναγκαιότητα ρύθμισης του θέματος αυτού και την απαλλαγή των μεριδιούχων από την ευθύνη του τριπλασίου και ζήτησαν από την κυρία Αναγνωστοπούλου να διερευνήσει τις δυνατότητες για μια τέτοια ρύθμιση σε συνεργασία και με άλλους βουλευτές.

Την ενημέρωσαν επίσης, ότι με βάση τις αποφάσεις της πρόσφατης ΓΣ του Συλλόγου, προωθείται συνεργασία στο θέμα αυτό και με άλλους συλλόγους μεριδιούχων συνεταιριστικών τραπεζών (Λαμίας, Λέσβου, Δωδεκανήσου, Εύβοιας κλπ) προκειμένου ο αγώνας  να αποκτήσει μεγαλύτερη μαζικότητα και να αναδειχθεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που αφορά πάνω από 50.000 οικογένειες μεριδιούχων σε ολόκληρη τη χώρα και δημιουργήθηκε από την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις διοικήσεις των συνεταιριστικών τραπεζών της χώρας που βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ τρέχουν παράλληλα δικαστικές ενέργειες για ποινικά αδικήματα των υπευθύνων σε βαθμό κακουργήματος.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τo αίτημα του Συλλόγου και υποσχέθηκε ότι θα κάνει άμεσα ενέργειες επικοινωνίας και συνεννόησης και με άλλα μέλη του Κοινοβουλίου από άλλες περιοχές και θα διερευνήσει υπηρεσιακά τις δυνατότητες ρύθμισης της υποχρέωσης του πολλαπλασίου των μεριδιούχων και την απαλλαγή τους από την υποχρέωση αυτή. 

Κύριοι Συνεταίροι της πρώην Σ.Τ.Λ. εγγραφείτε στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. 

Στη δική μας Τράπεζα οι Διοικήσεις επέμεναν στο 5πλάσιο και μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό για να εξαλείψουν αυτό το άρθρο από το Καταστατικό ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ.....

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ....

@@@@@@@@@@

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΑΧΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Πλ. Γεωργίου 25Α΄, Πάτρα (Γραφεία Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας)

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος 

Πρόεδρος ΠΑ.ΚΙ.ΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.