Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Οι "κεραυνοί" της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης έναντι του Υπουργείου Παιδείας


Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Οι "κεραυνοί" της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης έναντι του Υπουργείου Παιδείας

________________________

Η Στερεά Ελλάδα παραμένει η μοναδική Περιφέρεια της Πατρίδας χωρίς Πανεπιστήμιο. Εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, απογυμνώνεται συστηματικά από Υπηρεσίες και Δομές, υπέρ της αδηφάγου Αττικής και της αχόρταγης Θεσσαλίας. Σύντομα, "θα μας ζητήσουν και τα κλειδιά" της Περιφέρειας, παραδίδοντας την Στερεά στην καταστροφική ετεροδιοίκηση και στην "με τηλεχειρισμό" λήψη αποφάσεων για την μοίρα μας, από δομές ξένες προς εμάς.

Κι εμείς, αδύναμοι, παραδομένοι και "λιγοστοί", παραδίδουμε τα όπλα με την πρώτη δυσκολία. 

Ο απολυταρχικός τρόπος που ,διαχρονικώς, η Ελληνική Πολιτεία μεταφέρει αρμοδιότητες στην Αθήνα και τη Λάρισα, θυμίζει καθεστώς Ανατολικού Μπλοκ με κεντρικώς σχεδιαζόμενα προγράμματα. 

Πρόσφατα, παρουσιάσαμε με την "Επιτροπή Πανούση" ένα σχέδιο για αποκεντρωμένο, πρωτοποριακό, διεπιστημονικό και σύγχρονο Πανεπιστήμιο Στερεάς. Αντ' αυτού, το Υπουργείο Παιδείας αποδίδει ετεροδιοικούμενες Σχολές "ανδρείκελα" της Αθήνας και του Βόλου και "χαρίζει" με την τακτική "κάθε χωριό και Σχολή" Πανεπιστήμια στην Αττική, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Ξεχνά την Ισονομία, την Ισοπολιτεία και την κοινωνική δικαιοσύνη, "χαρίζοντας" Σχολές όπου υπάρχει κοινωνική πίεση.

Και το κάνει άτσαλα, άδικα, χωρίς Ακαδημαϊκά και ανεξάρτητα κριτήρια, όπως διαπιστώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στην έκθεσή της, μάλιστα, διαπιστώνει και την ανάγκη νέων Πανεπιστημίων αντί για την αποδιοργανωμένη συνένωση που επιχειρείται. Ευτυχώς μας βοηθούν οι ανεξάρτητες αρχές.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη