Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας σε προσκυνήματα του Λουτρακίου - Δείτε φωτογραφίες


           Με επιτυχία στέφθηκε η προσκυνηματική εκδρομή, την οποία διοργάνωσε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, με  την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και η οποία είχε προορισμό Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας στο Λουτράκι.

            60 προσκυνητές αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο του Ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμία Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

            Πρώτος σταθμός των εκδρομέων ήταν η Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι, όπου με αισθήματα κατανύξεως έψαλλαν ενώπιον του Ιερού σκηνώματος του οσίου την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και ετέλεσαν αρτοκλασία υπέρ υγείας στο Καθολικό της Μονής.

            Στην συνέχεια επεσκέφθησαν τις Ιερές Μονές του αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και του Προφήτου Ηλιού, οι οποίες ευρίσκονται κτισμένες στα Γεράνεια όρη και μπροστά τους απλώνεται η φυσική ομορφιά του Κορινθιακού κόλπου, προσκύνησαν τις Ιερές εικόνες  και ξεναγήθηκαν στους χώρους των Μονών και εγεύθησαν την φιλοξενία των αδελφοτήτων.

            Προ της αναχωρήσεως τους επεσκέφθησαν τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, όπου προσεκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και εθαύμασαν τα χιλιάδες αφιερώματα, τα οποία στολίζουν το προσκυνητάρι της, το καθένα απ’ αυτά μάρτυρας ενός θαύματος.

            Ακολούθως κατά την επιστροφή τους έκαναν στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και αργά το βράδυ επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες και περισσή ευλογία, ανανεώνοντας το ραντεβού τους και για άλλους πνευματικούς προορισμούς της Πατρίδος μας.













www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη