Συνάντηση με το Γερμανό Πρέσβη Jens Plötner είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτσης, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης του στη Λαμία


Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη με το Γερμανό Πρέσβη κ. Jens Plötner, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων καθώς και παραγωγικών-επαγγελματικών φορέων. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση με εκπροσώπους και φορείς της Περιφέρειας με στόχο την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή. 

Στα ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν η προώθηση του τουρισμού, του αγροτουρισμού, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των φυσικών ομορφιών της Ελλάδας που μπορούν να "ταξιδέψουν" μέχρι τη Γερμανία καθώς και οι επικείμενες επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι γερμανικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια μας.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης, επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Φθιώτιδας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, το κομβικό σημείο που κατέχει η Στερεά Ελλάδα ως προς τη γεωγραφική της θέση, καθώς και τη διασύνδεσή της με το Αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου που την καθιστά προσβάσιμη, ενώ αναφέρθηκε και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες & συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον τομέα της αγροδιατροφής και του τουρισμού, με ομοειδείς επιχειρήσεις της Γερμανικής αγοράς. Επεσήμανε δε, τη σπουδαιότητα εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών και του πλούσιου ενεργειακού πεδίου της περιοχής μας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας, εξετάζοντας τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής, με παράλληλη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού αποθέματος (ορεινού & θαλάσσιου) στο πεδίο του εναλλακτικού τουρισμού.
www.fthiotidoscc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.