Χατσίμ Μαστούρ: Από το Σαν Σίρο στη Λαμία με την ταμπέλα του «καλύτερου» (Δείτε φωτογραφίες και video)


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΥΣ ΦΘΙΩΤΟΥΣ

Η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτηση του Χατσίμ Μαστούρ, που έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν και το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του 20χρονου, που ήδη από έφηβος τράβηξε τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη πάνω του.

Ήταν 14 ετών, αλλά είχε όλο τον «κόσμο» στα πόδια του. Κυριολεκτικά. Όσα έκανε με τη φανέλα της Ρετζιάνα Τζιοβάνι ως το 2012 έκαναν τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους, την Ίντερ και τη Μίλαν να στρέψουν τις «κεραίες» τους προς τον πιτσιρικά που «κολλάει» τη μπάλα στο πόδι και δεν την αφήνει. Τελικά, οι «ροσονέρι» έδωσαν 500.000 ευρώ για τον 14χρονο, προκειμένου να τον φέρουν στο Μιλανέλο, ελπίζοντας πως είχαν χτυπήσει «φλέβα» χρυσού και κάνοντας τον Μίνο Ραϊόλα να πανηγυρίζει για τον πελάτη του.

Στη συνέχεια ήρθε η εκτόξευση, σε χρόνους που ουδείς απορούσε, αλλά και όλοι προέβλεπαν πως είναι θέμα χρόνου ο μικρός να μεγαλώσει παίζοντας με τους καλύτερους. Μέσα σε δυο χρόνια, τον Μάιο του 2014 προήχθη στην πρώτη ομάδα της Μίλαν με τον Κλάρενς Ζέεντορφ και τον Αντριάνο Γκαλιάνι να δίνουν τις «ευλογίες» τους. Οι διοικούντες εξασφάλισαν ειδική άδεια για να μπορέσει να παίξει στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σασουόλο στο Σαν Σίρο, αλλά τελικά ο Ζέεντορφ τον κράτησε στον πάγκο. Και πάλι όμως, ήταν 15 χρονών και μοιραζόταν αποδυτήρια με τον Κακά, τον Μπαλοτέλι, τον Ελ Σαραουί, τον Ρομπίνιο, τον Εσιέν. Ήταν ακόμα «ΟΚ».


Κάποιος δε από τα 10 εκατ. users που είχαν παρακολουθήσει το freestyle-battle κόντρα στον Νεϊμάρ, σε διαφημιστική ενέργεια της Redbull, θα έλεγε πως ήταν πολύ καλύτερα από απλά «ΟΚ». Η ικανότητά του στις ντρίμπλες ήταν αδιανόητη

Πλέον όμως έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και ο Μαστούρ δεν υπάρχει πουθενά, ψάχνοντας ως ελεύθερος την τύχη του στην ελληνική Super League στις αρχές Σεπτεμβρίου.


ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ, ΣΤΗΝ ΤΣΒΟΛΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Η σεζόν 2014/15 τον βρήκε στην αντρική ομάδα και μάλιστα στην αποστολή για την πρεμιέρα με τη Λάτσιο, ωστόσο χρόνο συμμετοχής βρήκε πάλι με την Primavera (9 συμ, 1 γκολ), με τον Ιντζάγκι να μην τον εμπιστεύεται. Ο Μαστούρ μεγάλωνε σιγά-σιγά, όμως το «μπαμ» δεν ερχόταν. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015 βρέθηκε η Μάλαγα  στο «δρόμο» του, που ζήτησε να τον δανειστεί και να του δώσει την ευκαιρία να «λάμψει» με τα χρώματά της. Ούτε η La Liga όμως κατάφερε να τον χαρεί. Ο Μαροκινός αποχώρησε έναν χρόνο μετά έχοντας παίξει για μόλις 5’ σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Μπέτις.


Τότε ο Ραϊόλα τον πήγε στην Τσβόλε, ξανά ως δανεικό. Τον κατέβασε ένα level, προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να πάρει φόρα. «Μπορεί να κάνει τα πάντα με τη μπάλα. Αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας, βλέποντάς τον», έλεγε ο προπονητής των Ολλανδών, Ρον Γιανς για το νέο μεταγραφικό του απόκτημα. Ούτε στην Eredivisie όμως μπόρεσε να δείξει κάτι απ’ όσα έκαναν τα βίντεο στο YouTube εντυπωσιακά. 150’ συμμετοχής στο πρωτάθλημα αρκούσαν για να πειστεί η Τσβόλε πως δεν μπορεί να τον εκμεταλλευτεί και να τον επιστρέψει στη Μίλαν.

Ο Γιανς αναγκάστηκε να ανασκευάσει κάπως, μετά την απογοήτευση: «Μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα με τη μπάλα, όμως πρέπει να προσθέσει λίγο βάθος στο παιχνίδι του», είπε όταν τον αποχαιρετούσε, αναδεικνύοντας το μέγα πρόβλημα του Μαστούρ: είχε φτάσει 18 χρονών, όμως δεν είχε εξελιχθεί ως όφειλε.


Κι όμως, ακόμα την «κόλλαγε». Ακόμα ο τρόπος με τον οποίο ακούμπαγε τη μπάλα ήταν μοναδικός, ακόμα έμοιαζε να χορεύσει στο χορτάρι, ακόμα δεν του έπαιρνε κανείς τη μπάλα. Ουσιαστικά όμως στην επίθεση δεν «υπήρχε». Ήθελε να κάνει «ζογκλερικά», σχεδόν προκαλώντας τους αμυντικούς να του την πάρουν, όμως κόντρα σε οργανωμένες άμυνες δεν γινόταν απειλητικός.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΓΚΑΤΟΥΖΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η λατρεία του για τα κόλπα με τη μπάλα και η χρήση των social media ήταν κάτι που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα όμως, ήταν και η αιτία ώστε να εξοργιστεί ο Τζενάρο Γκατούζο, που ανέλαβε τη Μίλαν στα μέσα της περασμένης χρονιάς και ως προπονητής, έχει το ίδιο ταπεραμέντο που είχε ως παίκτης.

Τον περασμένο Μάιο και με αφορμή την είδηση πως θα υποβιβαζόταν στην Primavera, πριν τελικά λύσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο, ο Ιταλός εκμυστηρεύτηκε στο Football Italia ότι μίλησε στον Μαροκινό αρκερά σκληρά, με σκοπό να τον συνετίσει:

«Τον απείλησα, όταν είδα πως γίνεται διάσημος λόγω των βίντεο με τα κόλπα με τη μπάλα, παρά για τα παιχνίδια του. Πλέον δεν το κάνει, γιατί του εξήγησα πως θα του ξεριζώσω τα δόντια! Βλέπω πάντως πως είχε αποτέλεσμα, γιατί το έχει κόψει κι έχει σοβαρευτεί».


ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ

Πλέον, στα 20 του, ο Μαστούρ θυμάται τα παραπάνω σαν πλούσιες, αλλά μάλλον κακές εμπειρίες. Τα βιντεάκια υπάρχουν ακόμα εκεί για να θυμίζουν τον λόγο που ένας 14χρονος είχε ανοίξει την όρεξη στην ποδοσφαιρική κοινότητα, αλλά δεν υπήρξε τίποτα έκτοτε για να δώσει συνέχεια. Η Λαμία φιλοδοξεί να γίνει ακριβώς αυτό: ένα εφαλτήριο για έναν μπαλαδόρο να παίξει, να ανταγωνιστεί και να δει το ποδόσφαιρο διαφορετικά, από την αρχή. Είναι ακόμα τρομακτικά μικρός και προλαβαίνει να αλλάξει τα πάντα, αρκεί να μην έχει «χαλάσει» το μυαλό του. Κατά τ’ άλλα, όλα βρίσκονται στα ταλαντούχα του πόδια.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη