Νίκος Σταυρογιάννης: Πριν 4 χρόνια καθιερώσαμε τον Εορτασμό των Θεοφανίων στο Γοργοπόταμο, εορτασμός που έχει διττή σημασία για εμάς


Πριν 4 χρόνια καθιερώσαμε τον Εορτασμό των Θεοφανίων στο Γοργοπόταμο, εορτασμός που έχει διττή σημασία για εμάς. 

Γιορτάζουμε τα Θεοφάνια, αγιάζοντας και τα νερά του Γοργοποτάμου, του ζωοδότη ποταμού που τροφοδοτεί με νερό το Δήμο Λαμιέων.

Φέτος όμως ο εορτασμός ήταν ξεχωριστός αφού τελέστηκαν ταυτόχρονα τα εγκαίνια του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης της Λαμίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Νικολάου και του Αν.Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ.Στέργιου Πριτσιόλα. Ο νέος αγωγός είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ύδρευσης που έχει γίνει στο τόπο μας και έχει υλοποιήσει η ΔΕΥΑ Λαμίας. 

Ο προϋπολογισμός του άγγιξε τα 12 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 33 χιλιόμετρων και εξασφαλίζει επάρκεια υδροδότησης ακόμη και σε ενδεχόμενη λειψυδρία, βλάβη ή μείωση της παροχής από τις πηγές. Το έργο αυτό συνοδεύεται με έργο αποκατάστασης του φυσικού τοπίου μέσα από μια διαδρομή που θα φτάνει έως τη φυσική πηγή του ποταμού αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Εύχομαι καλή φώτιση, αλληλεγγύη και ενότητα για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική και πιο ανθρώπινη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!






Νίκος Σταυρογιάννης

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη