Γιώργος Μαυρωτάς για ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας: Άλλο ένα μάθημα ακαδημαϊκής «κοπτοραπτικής» πριν τις εκλογές


Για το «γαϊτανάκι συγχωνεύσεων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων», το οποίο ξεκίνησε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μίλησε ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, στη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τις συνέργειες ΕΚΠΑ, ΓΠΑ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Όλα, όπως είπε, γίνονται από την Κυβέρνηση στο άψε-σβήσε, χωρίς περίοδο ωρίμανσης, μόνο και μόνο για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Κατέδειξε την αγνόηση για ακόμη μία φορά της ΑΔΙΠ η οποία όπως είπε, σημαίνει «Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» και όχι «Αρχή Διακοσμητική για την Ποιότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ του ακαδημαϊκού λαϊκισμού, που από πέρυσι έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις καθολικές πανεπιστημιοποιήσεις των ΤΕΙ.

Τις πρακτικές συγχώνευσης ενός Πανεπιστημίου, αυτού της Θεσσαλίας, με το αντίστοιχο ΤΕΙ και του διαμοιρασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε 3 Πανεπιστήμια: ΕΚΠΑ, ΓΠΑ και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού την χαρακτήρισε ως μια αναποτελεσματική προσπάθεια ακαδημαϊκής κοπτοραπτικής. Στάθηκε στις περίεργες αλλαγές ονομασιών των τμημάτων και στην εξαφάνιση τμημάτων, όπως το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αλλά και στη δημιουργία τριών νέων τμημάτων διαιτολογίας! Αναφέρθηκε στην περίσσεια ευκολία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε ένα τμήμα ΤΕΙ τεχνολογίας αεροσκαφών να μετατρέπεται μέσα σε 9 μήνες σε πανεπιστημιακό τμήμα αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας. Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε ότι όλο αυτό το απαράδεκτο σκηνικό γίνεται για το επόμενο μηχανογραφικό, προκειμένου να έχει εντυπωσιακούς τίτλους και ας είναι μέσα με «μουσαμάδες»!

Για το ΕΑΠ υπενθύμισε στον Υπουργό ότι εδώ και 2 χρόνια ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί το οργανόγραμμα του ΕΑΠ, παρά τις δικές του υποσχέσεις, κατακρίνοντας ότι όλη αυτή η συνεχιζόμενη «ομηρία» των συμβασιούχων του ΕΑΠ είναι μάλλον πολύ βολική προεκλογικά….

Τέλος, ο κ. Μαυρωτάς έκανε και μία αποκάλυψη για μια διάταξη στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου, σχετικά με το ΕΛΙΔΕΚ, όπου το Υπουργείο έρχεται μετά από 2 χρόνια που έχουν βγει προκηρύξεις και έχουν ληφθεί οι χρηματοδοτήσεις να ορίσει ότι το ασυμβίβαστο μελών, που υπήρχε στον αρχικό νόμο, θα ισχύσει από 1/1/2019! Απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, είπε ότι προφανώς αυτό το κάνετε ομολογώντας ότι έχουν γίνει παρατυπίες και προσπαθείτε να τις καλύψετε. Και το ερώτημα είναι, γιατί δεν ακυρώνεται αυτές τις πράξεις, όταν μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση αναγράφεται ότι «Σκοπός των διατάξεων είναι η θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν».

Συμπερασματικά, ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε ότι «Αυτό δεν είναι ακαδημαϊκός σχεδιασμός, είναι προσαρμογή του ακαδημαϊκού σχεδιασμού στις πολιτικές και πελατειακές προτεραιότητες» και πως «Τα ψηφοθηρικά κριτήρια είναι πιο ισχυρά από τα ακαδημαϊκά και τελικά, αυτά που κοροϊδεύατε τους προηγούμενους (κάθε πόλη και Σχολή, κάθε χωρίο και τμήμα) αυτά συνεχίζετε να κάνετε…».

www.liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη