Δήμος Λαμιέων: Αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων - Μια ακόμη παράταση


Η δυνατότητα αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες. Ως νέα προθεσμία, σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία  που ψηφίστηκε στη Βουλή ορίζεται η 30/6/2019.

Το θέμα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων εξελίσσεται σε μακροχρόνιο πρόβλημα καθώς:

  • συνδέεται άρρηκτα με τις συνθήκες υγιεινής και ευζωίας των εκτρεφόμενων ζώων και με την ασφάλεια των προϊόντων τους και
  • συνεπάγεται σημαντικό κόστος για τους κτηνοτρόφους το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες αδυνατούν να επωμιστούν

Παρά το γεγονός ότι από το 2012 το πρόβλημα επιχειρήθηκε να ρυθμιστεί με νομοθετική πρωτοβουλία (Νόμος 4056/2012) ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των σταβλικών εγκαταστάσεων συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εγκατάστασης.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν από μερικούς μήνες ένα νέο νομοσχέδιο. Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου νομοσχεδίου ήταν η απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την αδειοδότηση (δες εδώ) . Ωστόσο αν και έχουν παρέλθει 3,5 μήνες από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει φτάσει ακόμη στη Βουλή για ψήφιση. Για το λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο να παραταθεί η προθεσμία που έληγε στις 31/12/2018 για ακόμη 6 μήνες.

agrolamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη