Η Λαμία δεν κατοικείται από Ιθαγενείς


Η Λαμία δεν κατοικείται από Ιθαγενείς
__________________________

Όταν το 2013 πήραν από τη Λαμία το Πανεπιστήμιο και τη ΜΕΡΥΠ, δεν ακούστηκε τσιμουδιά. Όλα τα χρόνια που η κραταιά Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας απαξιωνόταν, σφυρίζαμε αδιάφορα. Όταν το σύνολο της Υγειονομικής Περίθαλψης της Στερεάς εντασσόταν στη...Θεσσαλία, με πλήρη ετεροδιοίκηση, ήταν απλώς Δευτέρα. Τώρα που μας κλείνουν το κραταιό ΤΕΙ Στερεάς και μας αρνούνται το Πανεπιστήμιο, λες και είμαστε αποπαίδια της Πατρίδας, παρηγοριόμαστε με ψίχουλα του διαλυμένου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (που η κατάταξη της Σαγκάης δεν το αναφέρει καν). 

Όταν επί χρόνια ψηφίζουμε Περιφερειάρχες που κατάγονται από οπουδήποτε αλλού εκτός της Λαμίας, μας φταίνε οι πολιτικοί που δεν υπερασπίζονται την Πόλη. Τόσα χρόνια που η Δικαιοσύνη στη Λαμία απονέμεται στο ερείπιο με κίνδυνο για το προσωπικό, τους Δικηγόρους, τους Δικαστικούς κι εμάς τους ίδιους, απλώς προσπερνάμε κάνοντας βολτίτσα. Όταν περνάμε από τις Θερμοπύλες και πετάμε τα σκουπίδια μας και πουλάμε καρπούζια μπροστά στον Λεωνίδα, μας φταίνε οι Αρχαιολόγοι. Όταν οι Αμφικτυονίες ρημάζουν και κοντεύουν να γίνουν δάσος, στρίβουμε βιαστικά για σκι στον Παρνασσό. Όταν η Φθιώτιδα έχει διόδια κάθε 20 χιλιόμετρα, είναι απλώς παλαβός ο Γκλέτσος. 

Τώρα που ο Υπουργός "βάφτισε" το επιχείρημα της ισοπολιτείας και της αδικημένης Στερεάς ότι "δεν είναι επιχείρημα" θα του στρώσουμε και κόκκινο χαλί για να μας πατήσει. Όταν ήθελαν να μας κάνουν τα λουτρά Θερμοπυλών πανδοχεία, περιμέναμε τους Αρχαιολόγους να μας ξελασπώσουν. 

Κι άμα βρεθεί και κανένας συμπολίτης μας να προοδεύει στην Εσπερία, θα τον αγνοήσουμε επιδεικτικά: άλλωστε, "ξέρεις ποιος είμαι γω;"

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη