Λαμία: Καταπάτησαν οικόπεδο ιδιώτη που νόμιζαν ότι είναι δημοτικό


Ανάπλαση χώρου για γέλια και για κλάματα

Το γερμανικό πολυβολείο λίγα μέτρα μετά την είσοδο στην περιοχή του Σταυρού Λαμίας, είναι λίγο ή πολύ στους περισσότερους γνωστό. Πρόκειται για ένα πολυβολείο που χρονολογείται από την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και το οποίο είχε στρατηγικό ρόλο στο σημείο του σταθμού τρένων του Λιανοκλαδίου, με σκοπό να αποτρέψει τυχόν σαμποτάζ από αντιστασιακές μονάδες. Το συγκεκριμένο πολυβολείο απέχει μερικά μέτρα από ένα τριώροφο κτίριο το οποίο είχε χρήση παρατηρητηρίου από τις κατοχικές μονάδες.

Και τα δύο συνδέονται με μια υπόγεια στοά, έτσι ώστε η πρόσβαση από το ένα στο άλλο να γινόταν χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Άλλωστε ανάλογο πολυβολείο υπήρχε στην περίοδο της κατοχής και στην πλευρά του σταθμού, το οποίο οι Γερμανοί ανατίναξαν λίγο πριν αποχωρήσουν τα στρατεύματά τους από την περιοχή. Αυτό φυσικά είναι το ιστορικό κομμάτι του θέματος. Σήμερα το πολυβολείο είναι γραμμένο με σπρέυ με την λέξη «ΤΥΦΟΣ» που προφανώς και έχει να κάνει με το κάθε λογής σκουπίδι που υπάρχει μέσα σε αυτό.

Ο δήμος Λαμιέων κάποια στιγμή αποφάσισε πέραν του κτιρίου να αναπλάσει και τον χώρο ανάμεσα στο πολυβολείο και στο τριώροφο κτίριο. Έγινε καθαρισμός της περιοχής που είχε μετατραπεί σε άβατο λόγω των σκουπιδιών και της βλάστησης ενώ εγκαταστάθηκε μέχρι και εργολάβος ο οποίος είχε αναλάβει το έργο.

Οι “ειδήμονες” του δήμου χωρίς να ασχοληθούν τοπογραφικά και με τη νομιμότητα του θέματος με τις αντίστοιχες υπηρεσίες που διαθέτουν προχώρησαν στην ανάθεση της ανάπλασης, λογαριάζοντας… χωρίς τον «ξενοδόχο», που δεν ήταν άλλος από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του οικοπέδου (!!!)

Όπως ήταν φυσικό ο εργολάβος σταμάτησε κάθε πράξη, αποχωρώντας από την περιοχή, ενώ ο ιδιώτης ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε μήνυση κατά του δήμου Λαμιέων για καταπάτηση ιδιωτικής έκτασης. Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα στο επίπεδο που έχει να κάνει με τη λειτουργία του δήμου και των αποφάσεων που φαίνεται να παίρνονται «στο πόδι» ακόμη και στα πιο στοιχειώδη πράγματα όπως είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας ενός δημοτικού ή όχι οικοπέδου.

lamiapost.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη