Λαμία: Η πανεπιστημιοποίηση “κτύπησε” πτυχία και ορκωμοσίες


Τμήμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών:"Καθώς όμως από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος δεν θα υπάρχουν νέοι εισακτέοι στο τμήμα, είναι πιθανό η διδασκαλία των μαθημάτων και εργαστηρίων σταδιακά να σταματήσει ξεκινώντας από το 1ο εξάμηνο"

Η πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ορκωμοσιών και  χορήγησης βεβαίωσης περάτωσης σπουδών στους αποφοιτήσαντες.

Συγκεκριμένα  σημαντικός αριθμός των τελειόφοιτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Λαμίας το οποίο έπαψε να λειτουργεί στις 31 Οκτωβρίου του 2018, ύστερα από την μεταφορά τους στο ΤΕΙ της Χαλκίδας (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας), έχουν πραγματοποιήσει αίτηση ορκωμοσίας όπως και παραλαβής βεβαίωσης περάτωσης σπουδών από τα μέσα Δεκέμβρη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα καμία ενέργεια προς αποκατάσταση του θέματος.

Επιπλέον οι φοιτητές και οι τελειόφοιτοι ενημερώθηκαν επίσημα με γραπτή ανακοίνωση ότι με το νόμο 4589/29-01-2019, καταργείται το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σαν αυτοτελές νομικό πρόσωπο και τα τμήματα που βρίσκονται στα Ψαχνά ενσωματώνονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Οι φοιτητές, το Διδακτικό και το Διοικητικό προσωπικό από το πρώην Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στο Γενικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. που ιδρύεται στα Ψαχνά.

Παρά τις μεσο-μακροπρόθεσμες θετικές επενέργειες, αναφέρει το ανακοινωθέν του  Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε., δημιουργούνται κάποιες άμεσες συνέπειες και θα απαιτηθεί η συνεργασίας σας για να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά:

Σημαντικές καθυστερήσεις: Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης αρμοδιοτήτων και οργάνωσης του Γενικού τμήματος, είναι πιθανό να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην έκδοση βεβαιώσεων σπουδών, την έγκριση πτυχιακών ή πρακτικών εργασιών, καθώς και σε κάθε άλλη ενέργεια από τη γραμματεία.

Πιθανό η επόμενη απονομή τίτλων σπουδών να καθυστερήσει: Τα πτυχία που θα λάβετε θα εκδοθούν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι όμως πιθανό η επόμενη απονομή τίτλων σπουδών να καθυστερήσει, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος του τμήματος.

Είναι πιθανό η διδασκαλία των μαθημάτων και εργαστηρίων σταδιακά να σταματήσει: Δίνεται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση των σπουδών σας. Καθώς όμως από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος δεν θα υπάρχουν νέοι εισακτέοι στο τμήμα, είναι πιθανό η διδασκαλία των μαθημάτων και εργαστηρίων σταδιακά να σταματήσει ξεκινώντας από το 1ο εξάμηνο. Κατά συνέπεια, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή για να μην δημιουργήσετε κενά στις σπουδές σας.

www.esos.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη