-->

Λαμιώτικο Καρναβάλι και έλλειψη κουλτούρας


ΛΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ... χορεύοντας ΜΑΚΑΡΕΝΑ....

=-=--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτά τα ΒΡΑΒΕΙΑ που απονέμουν στα παιδιά που συμμετέχουν στα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ, όχι μόνο στη Λαμία, σε τί ακριβώς αποσκοπούν; ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΙ; Κάποιοι είναι ΦΑΝΕΡΟ ότι αγχώνονται για το ...βραβείο. ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ...της διασκέδασης! . 

Βοηθούν επιτέλους το θεσμό ή κάποιοι με αβελτηρία και ελάχιστη επίγνωση των πραγμάτων, ως συνήθως, βρήκαν άλλο ένα στάδιο προσωπικής φαντασιακής καταξίωσης, ευλογούν τα όποια γένια τους; 

ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ, ξιπασιά και ΒΕΝΤΕΤΙΣΜΟΣ...Ασφαλώς και συμφέροντα ΕΜΦΑΝΗ και ΑΦΑΝΗ, έμμεσα.... . 

Αν δεν διαθέτεις αυτό το άτιμο το χιούμορ και δεν υπάρχει πάνω σου ίχνος αυτοσαρκασμού. Αν η όλη κουλτούρα σου περιορίζεται στα όρια μιας επιφανειακής μίμησης τότε δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι είσαι ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ....Είσαι απλά ένας αξιοθρήνητος παλιάτσος.Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ δεν είναι επιτέλους (μόνο) ΤΣΙΡΚΟ!!!! Είναι και τσίρκο.... 

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ είναι μια ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ παράδοση και δεν έχει καμία σχέση με τους ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ των αρχόντων του Μεσαίωνα ούτε με τους κόλακες της εξουσίας, πόσο μάλλον με τα ΒΡΑΒΕΙΑ των Εκθέσεων και τους επαίνους στα Ανοιξιάτικα ανθεστήρια της Βαυαρίας ή στους διαγωνισμούς κολοκύθας της Βοημίας.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ είναι ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ, πείραγμα, κέφι και κυρίως ΑΙΣΘΗΣΗ του μεταφυσικού, επίγνωση περί της ΜΑΤΑΙΗΣ αυτής ζωής που μας περιορίζει συνεχώς σε στείρους ανταγωνισμούς και σε αποθησαυρισμό αγαθών κάθε μορφής.Μας στερεί τη δυνατότητα να συναντηθούμε με τους άλλους ανθρώπους. 

Το ΛΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ , είναι η αφορμή γι αυτό το κείμενο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΚΜΗΣΙΑΚΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Έχω την αίσθηση, μπορεί και να σφάλλω , όλο αυτό όπως γίνεται, δεν έχει καμία σχέση με την ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ αλλά μάλλον με το ΝΕΟΤΕΥΚΤΟ ραγιαδισμό της προσαρμογής, το μιμητισμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και την τραγική νεοελληνική ξιπασιά του απελεύθερου σκλάβου ή, στην καλύτερη περίπτωση, του επηρμένου κολίγου που επιτέλους στη ζωή του έγινε επιστάτης. 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ, αφήστε τους μεγάλους να χαλαρώσουν και σταματήστε όλη αυτή την ΑΝΟΗΣΙΑ των ανταγωνισμών αλλά και της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ή της ΥΠΟΤΑΓΗΣ σε κάποιες ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ που αυτοεχρίσθησαν ειδικοί και ...βετεράνοι. 

ΑΝΤΕ ΚΑΙ Η ΓΚΑΜΗΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ και η χαρά μας για τη ζωή και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η μέθεξη με τον Κόσμο να μας ενώνουν, να μη μάς χωρίζουν...

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ... αυτοπυροβοληθείτε, δεν πονάει!

Σπύρος Μίχος

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->