Λαμία - ΑΕΚ 2-2


ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ


Η Ένωση προηγήθηκε με τον Μάνταλο στη Λαμία, όμως τα δύο γκολ του Μπαράλες έφεραν τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, για να διαμορφώσει τελικά ο Μπογέ το τελικό 2-2. Λανθασμένη απόφαση του Σκουλά για πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, τα ξαναλένε στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου οι δύο ομάδες!

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να σκέφτονται τη ρεβάνς του ημιτελικού στο κύπελλο. Εκεί, η ΑΕΚ έχει σαφέστατο προβάδισμα μετά το 2-0 του ΟΑΚΑ, αλλά η Λαμία έχει τη δυνατότητα να παλέψει για ό,τι καλύτερο. Αυτό, άλλωστε, το έδειξε τώρα, σε αυτό το ματς πρωταθλήματος, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατάφερε να το ανατρέψει, χάνοντας τελικά τη νίκη λόγω Μπογέ. Οπως έχασε, δηλαδή, η Ενωση την ηρεμία της λόγω του διαιτητή Σκουλά ή των βοηθών του. Κι όλα αυτά, σε ματς που δεν έκρινε τίποτα, άρα ήταν εύκολο...

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού στο 4' οι Μπακασέτας-Μάνταλος συνεργάστηκαν μια χαρά, για να έρθει το άψογο τελείωμα του αρχηγού (0-1). Η Ενωση είχε τον έλεγχο και είχε και έναν Μάνταλο πολύ ορεξάτο, με αποτέλεσμα όλη η ομάδα να κινείται καλύτερα. Αυτό δεν φάνηκε τόσο στη φάση του 25', όταν ο Μπαράλες από κοντά σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά φάνηκε στο 29', όταν ο Μάνταλος έβγαλε τέλεια κάθετη στον Πόνσε, με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν το 0-2. Μάλλον, όμως, ήταν τόσο... υπερβολικά σίγουρος και ο Αργεντίνος, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία. Ακολούθησε στο 31' η απώλεια του Κλωναρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Αλμπάνη, για να χαθεί αμέσως μετά -στο 33'- και το προβάδισμα.

Η ευθύνη για αυτό, όμως, δεν βαραίνει κάποιον παίκτη της ΑΕΚ αλλά τον διαιτητή Σκουλά, ο οποίος είδε πέναλτι εκεί που δεν υπήρχε, για ένα υποτιθέμενο μαρκάρισμα του Μπακασέτα στον Μπεχαράνο, με αποτέλεσμα το 1-1 από την εκτέλεση του Μπαράλες. Αυτός θα ήταν γενικά ο πρωταγωνιστής για την Λαμία, αφού στο 53' με μονοκόμματο σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-1, μετά την απόκρουση του Μπάρκα στο ψαλίδι του Καραμάνου! Η ανατροπή του σκορ και οι συνεχείς λάθος αποφάσεις διαιτητή και βοηθών, είχαν ως συνέπεια να υπάρχει εκνευρισμός στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι όμως ισοφάρισαν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε στο 66' στο ματς τον Μπογέ και αυτός ήταν που έκανε το 2-2 λίγα δευτερόλεπτα μετά, από το κόρνερ του Μάνταλου και την κεφαλιά-γύρισμα του Πόνσε, δίνοντας έστω τον βαθμό στην ΑΕΚ. Οχι ότι αυτό κάνει κάποια διαφορά, αφού βαθμολογικά όλα έχουν ξεκαθαρίσει, αλλά σίγουρα κάνει διαφορά στην ψυχολογία του Αργεντίνου και αυτό η Ενωση δεν το προσπερνάει κανείς στην ομάδα...
Man of the match: Ο Μπαράλες. Εβαλε τα δύο γκολ της Λαμίας και θα μπορούσε να γράψει και ασίστ στο δοκάρι του Μπερτόλιο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πόνσε. Είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, ειδικά το τρελό τετ α τετ στο 29', αλλά δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά. Παράδοξο...

Στο ύψος του: Ο Μάνταλος. Ακόμη μία καλή εμφάνιση από τον αρχηγό της ΑΕΚ, ο οποίος έβαλε γκολ, έδωσε έτοιμο (αλλά αυτός το έχασε) στον Πόνσε και είχε συμμετοχή και στο 2-2, αφού από δικό του κόρνερ ξεκινάει η φάση.

Η γκάφα: Το χαμένο τετ α τετ του Πόνσε στο 29'.

Το στραγάλι: Τραγικός Σκουλάς, από κοντά και οι βοηθοί του. Το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Λαμίας δεν υπάρχει, τα οφσάιντ με τα οποία σταματούσαν επιθέσεις της ΑΕΚ δεν υπήρχαν, ανάποδα φάουλ δίνονταν, γενικά ψάχνουμε να βρούμε κάτι σωστό και δεν το βρίσκουμε...

Το ταμείο του Gazzetta: ΑΕΚ και Λαμία βασικά περιμένουν το τέλος του πρωταθλήματος, έχοντας στρέψει την προσοχή τους στο κύπελλο. Η Ενωση για να το κατακτήσει, η Λαμία για να προσπαθήσει για το καλύτερο στη ρεβάνς του ημιτελικού. Οπως και να έχει, θετικό για τους Κιτρινόμαυρους το γεγονός ότι ο Μάνταλος σταθεροποιείται ξανά σε καλό επίπεδο απόδοσης, όπως και το νέο γκολ του Μπογέ.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο (73' Μπλάζιτς), Ασούμπρε, Μπερτόλιο (81' Τομάς), Καραμάνος, Μπαράλες (78' Ρόμανιτς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (86' Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (31' Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπακασέτας (66' Μπογέ), Πόνσε.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη