Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας


          Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

          Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της  παράδοσης του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον ίδιο τον Κύριο στους μαθητές. Τόνισε ότι το ευαγγέλιο και όλοι οι ύμνοι της ημέρας ωμιλούν για το γεγονός αυτό.

          Πριν κοινωνήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, τα οποία μας δίδουν ζωή αιώνιο, χρειάζεται  με εσωτερική συντριβή να γνωρίζουμε ο καθένας τα κρίματά του και να προσερχόμαστε στο Μυστήριο της Μετανοίας, με ευλάβεια συντριβή εσωτερική και όχι από επιπολαιότητα. Όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίου Επιστολή του  μη πλησιάζει κανένας απροετοίμαστος στη Θεία Κοινωνία γιατί" ο γάρ εσθίων και πίνων αναξίως κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει" (Α' Κορ.11,28). Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας δίνει καινούργια ζωή.

         Ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους νέους κυρίως που με ευλάβεια  προσήλθαν στην Θεία Μετάληψη, καθώς και τις νέες μητέρες που τηρώντας την παράδοση έφεραν τα παιδιά τους για να τα κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.  Τέλος, ευχήθηκε σε όλους η φετινή Μεγάλη Πέμπτη να αλλάξει τη ζωή μας για να χαρούμε και να  γιορτάσουμε με όλη την Εκκλησία την Ανάσταση του Κυρίου ως γεγονός που ενίκησε το θάνατο και μας  έδωσε καινούρια κτίση και νέα ζωή.

                   Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και  μεγάλο πλήθος ενοριτών κάθε ηλικίας, οι οποίοι και προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο  με ευλάβεια.         

          Ακολούθησε κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.








www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη