Η γοητεία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας


Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πανηγύρι των Αγίων Πάντων, που διοργάνωνε ο Σύλλογος Αγιωργιτών Λαμίας, στον βαθύσκιωτο πλάτανο και στις βρυσομάνες της γενέτειρας Ζιώψης. Πηγή φωτο: Αρχείο Χριστόφορου Κλειτσάκη

Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες της  σελίδας μας: https://www.facebook.com/takis.efthimiou.58 καθώς και του παρόντος ιστολογίου για την αποδοχή των παλιών φωτογραφιών. Προσπαθούμε, από μεράκι και αγάπη για την παράδοση, να διασώσουμε και να προβάλλουμε τη γοητεία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας τού ιδιαίτερου τόπου μας ταυτόχρονα με τους ιστορικολαογραφικούς θησαυρούς που μας αποκαλύπτουν. Ευχαριστούμε, επίσης, ολόψυχα τους αγαπητούς χωριανούς μας που μας τις εμπιστεύονται... κι ας μη διστάζουν και άλλοι να τις ανασύρουν από τη λήθη... έχουν πολλά να μας αποκαλύψουν.
Για τις πληροφορίες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, επειδή αναφέρονται στο απώτερο παρελθόν, λαμβάνουμε μέριμνα, όσο είναι εφικτό, να προέρχονται, ως επί το πλείστον, από αξιόπιστες και διασταυρωμένες πηγές.
Οι παλιές και ξεθωριασμένες από τη φθορά του πανδαμάτορα χρόνου φωτογραφίες αποτελούν, δίχως άλλο, αδιάψευστο μάρτυρα της ζωής των προηγούμενων γενιών και ιερή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές!

Τάκης-Κούλα Ευθυμίου




from Φθιωτικός Τυμφρηστός http://bit.ly/2PeV6hN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη