-->

Λαμία: Η ακολουθία του ακάθιστου ύμνου στην Μητρόπολη


            Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και σε κλίμα κατανύξεως εψάλλη η Ακολουθία του Ακαθίστου ύμνου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας, όπως και σε όλους τους Ναούς της Ορθοδοξίας.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, την Παρασκευή του Ακαθίστου ύμνου 12 Απριλίου, χοροστάτησε αρχικά στην Ακολουθία που τελέσθηκε στον Μεγαλοπρεπή, καλλιμάρμαρο Ναό του Πολιούχου Λαμίας, αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, όπου έψαλλε την 1η  Στάση των Χαιρετισμών.

            Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, εις τον οποίο έψαλλε την 4η και τελευταία στάση των Χαιρετισμών.

            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, ωμίλησε για την πρόσωπο της Παναγίας αναλύοντας τον τελευταίο οίκο των Χαιρετισμών:

            «Ὦ πανύμνητε Μῆτερ, ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων ἁγίων, ἁγιώτατον Λόγον· δεξαμένη γὰρ τὴν νῦν προσφοράν, ἀπὸ πάσης ρῦσαι συμφορᾶς ἅπαντας, καὶ τῆς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως, τοὺς σοὶ βοῶντας· Ἀλληλούια» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Με την κατανυκτική αυτή Ακολουθία , αγαπητοί μου αδελφοί, κλείνει ο κύκλος αυτών των ευλογημένων Ακολουθιών των Χαιρετισμών στην  Υπεραγία Θεοτόκο, που ψάλλονται τις Παρασκευές κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

            Είπαμε στην Παναγία πολλά Χαίρε, για το μεγαλείο της, για την προσφορά της στην σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και την παρακαλέσαμε για τα προβλήματα μας, για τα βάσανά μας, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειες μας και καταλήξαμε με ένα ανθρώπινο.

            Την παρακαλέσαμε να μας λυτρώσει από κάθε συμφορά και γι’ αυτό να δεχθεί την όποια προσφορά μας, την προσευχή μας, το κερί μας, την ψαλμωδία μας.

            Ο Λαός αδελφοί μου κατακλύζει τους Ναούς μας σε αυτές τις Ακολουθίες, διότι γνωρίζει και είναι ο αδιάψευστος μάρτυς των θαυμάτων και των ευεργεσιών της Παναγίας στην Ιστορία του Γένους μας και της Πατρίδος μας. Εκ παραδόσεως έχουμε παραλάβει από τους παλαιοτέρους αυτή την πίστη και την εμπιστοσύνη μας προς την Παναγία.

            Οι σωτήριες επεμβάσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου προς την Πατρίδα μας είναι ανεξίτηλη σφραγίδα όχι μόνο στο Έθνος μας αλλά και  στην ψυχή του λαού μας.

            Να προσευχόμεθα αδελφοί μου για τις δύσκολες μέρες που περνά η Πατρίδα μας. Διανύουμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της Ιστορίας μας, αλλά δεν απογοητευόμεθα, διότι έχουμε προστάτιδά μας την Υπέρμαχο Στρατηγό, η οποία πάντοτε σπεύδει και μας σώζει όταν υπάρξει κίνδυνος. Καλή Ανάσταση σε όλους».








www.imfth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->