Ο καθοριστικός Μπαράλες που «αναγεννιέται» στη Super League (infographic & vid)


ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ

Ο Χερόνιμο Μπαράλες ανέλαβε… προσωπικά την ΑΕΚ, ξαναβρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από 2,5 μήνες, χαρίζοντας ξανά βαθμό στη Λαμία και φτάνοντας κοντά στις... συνηθισμένες του επιδόσεις στην αγαπημένη του Super League.


Ενισχυμένες αποδόσεις κάθε μέρα!

Η απόκτησή του το καλοκαίρι του 2018 από τη Λαμία περισσότερο ενθουσίασε, παρά προβλημάτισε το κοινό της ομάδας. Λόγοι υπήρχαν και για τα δυο και ήταν θέμα του καθενός πως ήθελε να δει το «ποτήρι».

Όσοι ήθελαν να το δουν «μισογεμάτο», επιτόνιζαν τα εν Ελλάδι κατορθώματά του, οι αναμνήσεις των οποίων με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης τη διετία 2013-2015, το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν 2014/15 με 17 γκολ, το αγωνιστικό του στυλ και η δεδομένη ποιότητά του «γέννησαν» τις προσδοκίες πως επιτέλους οι Φθιωτοί θα έλυναν το επιθετικό πρόβλημα που τους ταλαιπώρησε στον πρώτο τους χρόνο στη Super League.

Αντίθετα, πάντα μπορούσε να βρεθεί κάποιος που θα το έβλεπε «μισοάδειο», θα υπενθύμιζε το «μηδέν» που γέμιζε τη λίστα με τα γκολ που πέτυχε με τη Σίβασπορ (2015/16), τη Χουρακάν, την Νταρούλ Ταζίμ της Μαλαισίας (2016/17) και τη Χιμνάσια Λα Πλάτα (2017/18), τους τραυματισμούς που τον άφησαν με μόλις 27 συμμετοχές σε τρία χρόνια μακριά από τη Super League, προσθέτοντας το γεγονός πως είχε «πατήσει» τα 32 στους λόγους για τους οποίους η μεταγραφική αξία του ήταν αμφίβολη.

Ευτυχώς για τη Λαμία, οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και ο Μπαράλες έγινε ξανά το «πολυβόλο» που όλοι είχαν στο μυαλό τους από την τελευταία φορά που τον είδαν! Η διοίκηση των «κυανόλευκων» έκανε την υπέρβαση και γύρω του δημιούργησε τη νέα επίθεσή της, με έντονο λάτιν στοιχείο και τον «Momo» στην κορυφή.



ΑΡΓΗΣΕ, ΑΛΛΑ… ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ

Τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν βρήκαν συνολικά τους Φθιωτούς νωθρούς και τον Αργεντινό φορ σε μέτρια κατάσταση. Μαζί με την ομαδική βελτίωση όμως, υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου, ήρθε και η ατομική του. Το πρώτο γκολ διαμόρφωσε την ισοπαλία (1-1) με τον ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική. Ήταν ο πρώτος βαθμός στο «σακούλι» για τους Φθιωτούς και ο Μπαράλες έγινε αυτό που αποδείχθηκε πως έψαχναν. Ξανά γκολ την επόμενη εβδομάδα στην AEL FC Arena, για την ισοφάριση σε 1-1, πριν ο Επστάιν σκοράρει για το τελικό 1-2, την πρώτη νίκη της Λαμίας στη σεζόν και το έναυσμα για την… απογείωση.

Επόμενη αγωνιστική, με τον Λεβαδειακό στη Φθιώτιδα. Ο Μπαράλες έχει πάρει «φωτιά» και κάνει το 2-0, στη νίκη της Λαμίας με 3-2. Είναι ο πρώτος της σκόρερ, η «κολώνα» στην επίθεσή της κι αυτός που έλειπε ως τότε και πλέον έχει κι αποδείξεις για τα παραπάνω.


Έκτοτε και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, δηλαδή για περίπου 2,5 μήνες ο Αργεντινός φορ «σίγησε», όμως η ομάδα του Χάβου είχε πια ρολάρει κι έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε για να βγει στον «αφρό». Ενδιάμεσα «φρόντισε» να σκοράρει στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη νίκη του πρώτου αγώνα των 16 (1-0), όπου μπήκαν οι βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση. Στη Super League είχε την ασίστ στη νίκη (1-0) επί του «τριφυλλιού» (21/01), σκόραρε στη 15η αγωνιστική (27/01) το νικητήριο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ λίγες μέρες μετά (30/01) με δυο ακόμα τέρματα διαμόρφωσε το 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στην τρίτη συνεχόμενη νίκη των Φθιωτών, με τις οποίες εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία.

Σειρά είχε η ΑΕΚ, αρκετό καιρό μετά. Την Κυριακή (14/04) στο ΔΑΚ Λαμίας ο Μπαράλες ξαναπήρε το «όπλο» του, έβαλε δυο γκολ στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, για πρώτη φορά μάλιστα στην καριέρα του, και άνοιξε… λογαριασμό και κόντρα στο «Big-4» στο πρωτάθλημα. Συνολικά μετράει 10 στη σεζόν, την οποία θα θυμάται ως αυτή της «αναγέννησής» του, μετά από τρία άγονα χρόνια μακριά από την ταιριαστή του Super League!


Εξάλλου με την ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Ένωση, η Λαμία μετράει πια 8 βαθμούς από τους 34 στο σύνολο, τους οποίους κέρδισε κυρίως χάρη στην κομβική συμβολή του Αργεντινού. Όποιος θυμάται τη δυστοκία που χαρακτήρισε την ομάδα στην πρώτη της σεζόν στα «σαλόνια», μπορεί να δει στο πρόσωπό του τον παίκτη που έλειπε από το ρόστερ.

Πλέον η κουβέντα περιλαμβάνει την επόμενη «μέρα», αυτή που όλοι στη Νέα Άμπλιανη εύχονται να περιλαμβάνει τον Μπαράλες ντυμένο στα «κυανόλευκα». Άλλωστε ακόμα κι αν είναι σήμερα 33 Μαΐων, παραμένει αποδεδειγμένα απολύτως ικανός να κάνει τη δουλειά του, αυτή που λίγο καιρό μακριά από την Ελλάδα έκανε πλημελλώς, αλλά στη Super League ξέρει και με το παραπάνω: να βάζει γκολ, να χαρίζει βαθμούς και να βοηθάει ομάδες όμως η Λαμία να τρυπούν το «ταβάνι» τους.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη