Γιάννης Σαρακιώτης: «Ζητείται μόνιμη λύση στο θέμα των σχολικών γευμάτων»


Γιάννης Σαρακιώτης: «Ζητείται μόνιμη λύση στο θέμα των σχολικών γευμάτων»

Στο θέμα της έναρξης της χορήγησης των σχολικών γευμάτων αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εύρεσης μόνιμης λύσης, την οποία είχε ζητήσει και στο πλαίσιο ερώτησής του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 15 Φεβρουαρίου.

Το ρηξικέλευθο πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ υλοποιείται τα τελευταία δύο χρονιά με επιτυχία σε πολλά σχολεία της χώρας. Εξαίρεση, ωστόσο, έχει αποτελέσει η Φθιώτιδα, όπου σειρά ενστάσεων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό έχουν επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων. Όπως δήλωσε ο κ. Σαρακιώτης:

«Με την ευκαιρία της έναρξης της χορήγησης των σχολικών γευμάτων, στα δώδεκα δημοτικά σχολεία του νομού μας (1ο, 5ο 6ο, 10ο, 14ο, 17ο, 20ο, 22ο, 24ο, 25ο Λαμίας, 1ο Γοργοποτάμου και Λιανοκλαδίου), τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, θα ήθελα να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις την ανάγκη οριστικής διευθέτησης του συγκεκριμένου ζητήματος. Είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε κάθε χρόνο στο «παρά πέντε» του σχολικού έτους για να ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος. Έχει φθάσει επιτέλους η ώρα να δοθεί μία μόνιμη λύση, ούτως ώστε να ισχύσει για τη Φθιώτιδα ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας, αλλά και να μην απαξιώνεται ένα κατά τα λοιπά θετικό μέτρο του Υπουργείου».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη