Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Πρωτομαγιά 2019


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

Την 1 η Μάη, Παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων και των νεκρών της εργατικής τάξης, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, αντιστεκόμαστε, προσπαθώντας να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα και την αντίσταση της κοινωνίας μας που συντρίβεται με τη συνέχιση των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, της μείωσης μισθών, της απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.

Η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής με την παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα μεταβιβάζονται τομείς και υπηρεσίες σε ιδιώτες, ενώ προωθούνται ελαστικές θέσεις εργασίας και απολύσεις εργαζομένων κάτι που στο Δήμο μας βρήκε πλήρη εφαρμογή με την απόλυση 47 εργαζομένων στην καθαριότητα με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι κομματικές δημοτικές παρατάξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ είναι δεσμευμένες να συνεχίσουν υπάκουα την ίδια πολιτική που τους υπαγορεύουν τα κόμματά τους.

Εμείς θα αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική με κάθε τρόπο.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • την απόδοση των παρακρατηθέντων στους δημότες
  • μόνιμες θέσεις εργασίας που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες


Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στη λειτουργία του Δήμου για τις ανάγκες των πολλών, είναι υπόθεση όλων μας

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

http://paremvasipolitonlamias.blogspot.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCqTyERreYNckjLFYOQ_Olsw
https://www.facebook.com/paremvasipolitonlamias
Από το Blogger.