Χάβος: «Μετά το φινάλε του πρωταθλήματος θα τα ξαναπούμε με τη διοίκηση, δεν συζήτησα με καμία ομάδα»!


Ο τεχνικός της Λαμίας, Μάκης Χάβος μιλάει στο gazzetta.gr για την απόλυτα επιτυχημένη χρονιά της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ δίνει τις απαντήσεις του σε... κραυγές, ψιθύρους και σενάρια!

Η σεζόν ολοκληρώνεται την Κυριακή και υπό συνθήκες η Λαμία δεν αποκλείεται να... πανηγυρίσει τον άτυπο τίτλο της «πρώτης επαρχιακής ομάδας». Σενάριο που θα γίνει πράξη, αν η ομάδα του Μάκη Χάβου φύγει νικήτρια το Σάββατο από την Ριζούπολη κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα Σμύρνης και την επόμενη ημέρα, ο Παναιτωλικός ηττηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Παναθηναϊκό.

Όπως κι αν έχει το μόνο σίγουρο είναι πως η Λαμία προφανώς και βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία «ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς» με τα όσα πέτυχε. Μια ομάδα που ξεκίνησε την σεζόν, αν όχι ως το απόλυτο φαβορί, σίγουρα ένα από τα «πρώτα» για υποβιβασμό στην Football League! Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Ο σύλλογος της Φθιώτιδας όχι μόνο πέτυχε... δια περιπάτου τον βασικό στόχο της παραμονής, αλλά «τρύπησε το ταβάνι» των φιλοδοξιών ακόμη και του πιο ένθερμου οπαδού του. Βρέθηκε στην πρώτη 8άδα στην βαθμολογία της Super League, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδος έγινε ο... φονέας των «αιωνίων» καθώς έστειλε πρόωρα... σπίτια τους, τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην είχε την ίδια τύχη με τον 3ο εκπρόσωπο του πρώην ΠΟΚ, την ΑΕΚ, ώστε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, αλλά προφανώς και είναι μια ιστορική σεζόν.

Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, η καλύτερη στην ιστορία της Λαμίας. Αυτό άλλωστε μεταφράζεται και με την έντονη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και στον ενθουσιασμό που έδειξε στα εντός έδρας παιχνίδια. Προφανώς και η επιτυχία αυτή έχει ονοματεπώνυμο. Ο Μάκης Χάβος και οι συνεργάτες του, πιστώνονται το μεγάλο μερίδιο της και το πως μεταμόρφωσαν ένα σύνολο παικτών που το... παρέλαβαν με μηδέν βαθμούς, όταν στις πρώτες αγωνιστικές λύθηκε η συνεργασία με τον Μπάμπη Τεννέ.

Με το πρόσημο να είναι κάτι παραπάνω από θετικό, εύκολα κανείς θα μπορούσε να θεωρεί ως αυτονόητο ότι ο Μακεδόνας τεχνικός και την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι κάτοικος Λαμίας. Μια σειρά από... μπαράζ δημοσιευμάτων, λίγες ώρες μετά τον επαναληπτικό της Μεγάλης Πέμπτης με την Ένωση, γκρίζαρε λίγο το τοπίο της επόμενης μέρας.

Μετά το ρεπό του Πάσχα, οι παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις το απόγευμα της Τρίτης και φυσικά τόσο ο Χάβος, όσο και οι συνεργάτες του ήταν παρόντες. Το Gazzetta.gr επικοινώνησε με τον έμπειρο τεχνικό, προκειμένου να καταθέσει την δική του άποψη σχετικά με την συνεργασία του με τη Λαμία, αλλά και για απαντήσει στα διάφορα σενάρια που τον... φέρουν ως υποψήφιο για τον πάγκο άλλων ομάδων της Super League.

-Kόουτς, Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Στο φινάλε της Μεγάλης Εβδομάδας, γράφτηκαν κάποια πράγματα όσο αφορά την συνεργασία σας με την ομάδα της Λαμίας. Επειδή μετά την άκρως πετυχημένη φετινή χρονιά οι πάντες θεωρούν αυτονόητη τη συνέχιση της συνεργασίας, θέλετε να μας πείτε τι ισχύει;

«Χρόνια Πολλά. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Έκανα κάποιες πρόχειρες συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας και καταλήξαμε πως όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, να ξαναμιλήσουμε. Το ακριβές είναι πως δεν συζήτησα ποτέ με την διοίκηση για τους όρους της συνεργασίας μας ενόψει της καινούργιας χρονιάς. Αυτό ισχύει τόσο για τα οργανωτικά, όσο για τα λειτουργικά, αλλά και για τα οικονομικά ζητήματα»!

-Επειδή η πορεία της ομάδας ειδικά στον 2ο γύρο, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος αποτελεί από όλους σημείο αναφοράς, θα μας πείτε όταν αναλάβατε τις τύχες της Λαμίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ποιος ήταν ο στόχος για την φετινή σεζόν;

«Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπήρχαν με δεδομένο ότι υποβιβάζονται απευθείας 3 ομάδες στη Football League και η τέταρτη από το τέλος πάει σε αγώνα μπαράζ, είναι ξεκάθαρο πως πρώτος στόχος ήταν να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Αυτό ήταν το βασικό μέλημα το δικό μου, των συνεργατών μου και των παικτών. Πάνω σε αυτό το πλάνο δουλέψαμε όλη την χρονιά σκληρά, δουλέψαμε καθημερινά στις προπονήσεις και νομίζω πως το πετύχαμε.

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα κατάφερε να πιάσει και μαθηματικά αυτόν τον στόχο παίζοντας πιστεύω κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο. Καταφέραμε και κάναμε τον κόσμο της πόλης να έρθει στο γήπεδο μαζικά και να στηρίξει την ομάδα. Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σεζόν. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην πορεία καταφέραμε να φτάσουμε στους 4 του κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας σε διπλούς αγώνες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Παράσημο για την ιστορία της Λαμίας και αυτό».


-Μετά από αυτή την σεζόν, που έχει την σφραγίδα σας, είναι λογικό είτε σε μορφή σεναρίων, είτε πραγματικότητας να έχετε προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Ήδη έστω κι ως φήμη έχει γραφτεί. Θα κάνετε κάποιο σχόλιο;

«Ποτέ, όσο βρίσκομαι στον πάγκο της Λαμίας και έχουμε σε εξέλιξη αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν συζήτησα με άλλη ομάδα. Αυτό είναι βέβαιο και ούτε θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο όσο είμαι προπονητής στην ομάδα της Λαμίας γιατί τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μου».

-Το Σάββατο στην Ριζούπολη πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την Λαμία, φέτος. Κάνοντας ένα πρώτο... ταμείο είστε ευχαριστήμενος από το πως εξελίχθηκε η χρονιά για την ομάδα σας;

«Όπως είπατε, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να κλείσουμε την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή την ωραία σεζόν ακόμη πιο ψηλά βαθμολογικά. Με την ευκαιρία θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας. Οι πάντες έδωσαν και την ψυχή τους. Έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά και τίποτε δεν μπορεί να είναι τυχαίο από αυτά που πέτυχαν με το σπαθί τους. Όμως δεν θα μπορούσα στα συγχαρητήρια να ξεχάσω και τον φίλαθλο κόσμο της Λαμίας που στήριξε την προσπάθεια της ομάδας σε κάθε παιχνίδι με την έντονη παρουσία του στο γήπεδο. Μας έδωσε ώθηση μεγαλύτερη και μας έκανε ακόμη περισσότερο υπεύθυνους και προσηλωμένους στον στόχο μας».

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη