Στέφανος Σταμέλλος: Η προεκλογική περίοδος έφθασε στο τέλος της


Αγαπητέ μου φίλε,

Η προεκλογική περίοδος έφθασε στο τέλος της. Η εκλογική διαδικασία των πολλαπλών εκλογών - μια κορυφαία διαδικασία, είναι γεγονός - ολοκληρώθηκε με πολλές και ποικίλες εντυπώσεις, συναισθήματα και εμπειρίες για τον καθένα μας. Επειδή δεν είμαστε σημερινοί, ούτε χθεσινοί δυστυχώς, αλλά προ-προχθεσινοί, λέμε ότι η ζωή προχωράει. Και η ζωή είναι ένας αγώνας∙ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, για όσους ξέρουν να παλεύουν με αξιοπρέπεια και ήθος, με αρχές και αξίες μέσα σε μια έντονα ανταγωνιστική κοινωνία. Η ζωή συνεχίζεται∙ και η ζωή δεν είναι μόνο «στιγμές», όπως αυτή των εκλογών. Είναι μια διαρκής και αέναη διαδικασία επιλογών και αποφάσεων, επιδράσεων και εξελίξεων, αέναη ροή των πραγμάτων, πότε με μικρές ανεπαίσθητες αλλαγές και πότε με άλματα.

Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στις εκλογές της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, από τη φύση της θεωρείται και είναι ο πιο λαϊκός θεσμός της πολιτείας, ο πλησιέστερος στον πολίτη και ο κυριότερος πυλώνας διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Έχει πολλές δυνατότητες και έχει τη δύναμη να παίρνει πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, λειτουργώντας με διαφάνεια και με τη συμμετοχή των δημοτών, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και αυτό ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα. Πολλά από αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητάμε στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Με λίγα λόγια τελειώνει, όπως κατάλαβες, και η συνειδητή επιλογή της «αγρανάπαυσης» της προεκλογικής περιόδου και … προχωράμε!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη