Λαμία: Δράση ενημέρωσης & Αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2019


Δράση ενημέρωσης & Αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2019

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, Πλ. Ελευθερίας Λαμίας, 10:00π.μ. - 13:00μ.μ.

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με το μήνυμα “Ασφαλές αίμα για όλους” αναγνωρίζει ότι η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλές αίμα όταν και όπου το χρειάζονται. Η εξασφάλιση επάρκειας αίματος είναι υπόθεση όλων μας, μιας και μόνο με την συστηματική εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να επιτευχθεί.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας με τους Εθελοντές Υγείας & Κοινωνικής Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, διοργανώνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 από ώρα 10:00π.μ έως 13:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας Λαμίας:

• Αιμοδοσία με την Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου μας

• Συμπλήρωση αίτησης για εγγραφή στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών και λήψη σιέλου

• Ενημέρωση για τον εθελοντισμό και παράλληλες δράσεις

Σας προσκαλούμε, ώστε να συμβάλλετε με την παρουσία σας σε αυτήν την Ημέρα-Γιορτή για την αιμοδοσία, στην μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες.

Πληροφορίες:

• Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν.Λαμίας (τηλ. 2231356145)


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη