Λαμία: Δράση ενημέρωσης & Αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2019


Δράση ενημέρωσης & Αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2019

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, Πλ. Ελευθερίας Λαμίας, 10:00π.μ. - 13:00μ.μ.

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με το μήνυμα “Ασφαλές αίμα για όλους” αναγνωρίζει ότι η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλές αίμα όταν και όπου το χρειάζονται. Η εξασφάλιση επάρκειας αίματος είναι υπόθεση όλων μας, μιας και μόνο με την συστηματική εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να επιτευχθεί.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας με τους Εθελοντές Υγείας & Κοινωνικής Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, διοργανώνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 από ώρα 10:00π.μ έως 13:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας Λαμίας:

• Αιμοδοσία με την Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου μας

• Συμπλήρωση αίτησης για εγγραφή στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών και λήψη σιέλου

• Ενημέρωση για τον εθελοντισμό και παράλληλες δράσεις

Σας προσκαλούμε, ώστε να συμβάλλετε με την παρουσία σας σε αυτήν την Ημέρα-Γιορτή για την αιμοδοσία, στην μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες.

Πληροφορίες:

• Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν.Λαμίας (τηλ. 2231356145)


Από το Blogger.