Παναγιώτης Ιακωβής: Σαν σήμερα πριν 75 χρόνια - Γιορτάζουμε, γιατί τότε πολεμούσαμε, ενώ σήμερα συζητάμε


Σαν σήμερα πριν 75 χρόνια: Γιορτάζουμε, γιατί τότε πολεμούσαμε, ενώ σήμερα συζητάμε.
____________________
Πολλές χιλιάδες γενναία παιδιά, αψήφησαν τα στημένα πολυβόλα των ναζήδων στη Νορμανδία και στάθηκαν επάξια και αντρίκια απέναντι στους φασίστες. Φανταστείτε έστω για μια στιγμή πως είναι να κατεβαίνεις από το αποβατικό και να ξέρεις ότι πας καταπάνω σε ένα μια θύελλα από σφαίρες. Δεν έκαναν πίσω, παρά τη βροχή από σφαίρες. Πάτησαν πόδι στην κατακτημένη Γαλλία και έσπρωξαν τους άθλιους ναζί, πόντο - πόντο πίσω. Κάθε πόντος και λουτρό αίματος νέων παιδιών. Το ίδιο και από ανατολικά. Ο ηρωικός λαός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με εκατόμβη θυμάτων, πίεζε τους Γερμανούς, αφόρητα. Το ίδιο και σπουδαίοι Αντιστασιακοί αγόρια και κορίτσια στο άνθος της νιότης της τους, πότιζαν με αίμα το δέντρο της Ελευθερίας σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρώπη, ο Κόσμος όλος, τους τιμάει σήμερα. Όλους ανεξαιρέτως αυτούς που χάρη στη θυσία τους ζούμε τόσα χρόνια χωρίς πολέμους. Αθάνατοι!

Μόνο η Κύπρος μας, είναι το μόνο Κράτος της Ε.Ε που βιώνει κατοχή. Κι αυτό θα πρέπει να στοιχειώνει τις συνειδήσεις και των Ελλήνων Χουντικών που αποδυνάμωσαν τόσο την Πατρίδα, παρά τα μεγαλόστομα τσιτάτα τους, αλλά και των φίλων Ευρωπαίων που επέτρεψαν και επιτρέπουν κατοχή Ευρωπαϊκού εδάφους από τους βαρβάρους.

Το Δέντρο της Ελευθερίας ποτίζεται με αίμα νέων και γενναίων ανθρώπων και όταν μεγαλώσει το φροντίζουμε με σεβασμό, μνήμη και μελέτη της Ιστορίας για να αποφεύγουμε τα ίδια λάθη. Το Δέντρο της Ελευθερίας μαραίνεται όταν υποχωρούμε απέναντι σε τυράννους, δικτάτορες, φασίστες. 

Όταν καταφεύγουμε στη βία και τις ύβρεις αντί για τη συζήτηση.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη