Λαμιακή Πολιτεία: Μνημείο για την πρώτη Αμφικτυονία της Ανθήλης - Δελφών


ΤΟ ΤΡΙΤΟ...ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ..ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ...ΑΦΗΧΘΕΙ...ΕΊΝΑΙ ΣΧΕΔΌΝ ΕΤΟΙΜΟ...ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ...

" ΜΝΗΜΕΊΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΊΑ ΤΗΣ ΑΝΘΉΛΗΣ -ΔΕΛΦΏΝ" παρουσιάζω την τελική "σχεδιαστική φιλοσοφία" και εικαστικη αποτυπωση

Με μεγάλη χαρά ... Αποφάσισα να συμβάλλω σαν καλλιτέχνης ελκών την καταγωγη από την ΛΑΜΙΑ...στην κατασκευή του " ΜΝΗΜΕΊΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΊΑ ΤΗΣ ΑΝΘΉΛΗΣ -ΔΕΛΦΏΝ" την επονομαζόμενη και "ΠΥΛΑΪΚΉ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΊΑ"... Δημιουργώντας μία γλυπτική σύνθεση που έγινε για αυτό το λόγο και φέρει το όνομα ". ΔΈΝΔΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ" η σύνθεση γλυπτική σύνθεση αποτελεί χορηγία ενός επιφανούς μέλους της κοινωνίας της πόλης.
Η γλυπτική σύνθεση " ΔΈΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ"περιλαμβάνει.

Α) 4 ΠΕΡΙΣΤΈΡΙΑ για μεγάλων διαστάσεων 350 X 200 cm h. Συμβολίζουν με την προέλευσή τους από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, δηλαδή παγκόσμια και οικουμενική προέλευση, και αναζητούν το δέντρο της ειρήνης ,από όπου και θα αποκομίσουν ένα κλαδί για να επιστρέψουν.. Τα τρία έχουν ήδη αποκομίσει 1 κλωναράκι στο στόμα τους ενώ το τέταρτο αφικνείται γίνεται πιστεύω εμφανής ο συμβολισμός .

Β). Μία τεράστια μεταλλική υδρόγειος σφαίρα διαμέτρου τριών μέτρων 300 cm εκ της οποίας αναδεικνύεται από τον Βόρειο Πόλο ,ένα μεταλλικό δέντρο με κλωνάρια μεταλλικά, είναι δε επίσης εμφανή, επί της μεταλλικής σφαίρας τα χαρακτηριστικά όλων των ηπείρων των ισημερινών και των μεσημβρινών της Γης .

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να κοινοποιήσω ,τα τελικά σχέδια...της γλυπτικής σύνθεσης... 
Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ....ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ...ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ...

Ήταν μια δική μου υποχρέωση.... ευχαριστώ...διπλά τον χορηγό μου....και ελπίζω...να βρεθεί... κατάλληλος...χώρος...για να τοποθετηθεί...γιατί πρόκειται για μια μια μεγάλη σε μέγεθος γλυπτική σύνθεση...


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη