Δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας


Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι οι συνειδητές κυβερνητικές επιλογές της υπερφορολόγησης και της εσωτερικής στάσης πληρωμών έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την ελληνική οικονομία.

Οι οφειλές των πολιτών στην εφορία συνεχίζουν να διογκώνονται και έχουν ξεπεράσει πλέον τα 104 δισ. ευρώ, με τον έναν στους δύο φορολογούμενους να έχει ληξιπρόθεσμα χρέη και με 1,2
εκατομμύρια πολίτες να έχουν υποστεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες συνεχώς αυξάνονται και αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, με τον μηδενισμό τους να παραμένει «όνειρο θερινής νυκτός» για την απερχόμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελείται συστηματικά από το 2016.

Συνεπώς είναι προφανές ότι απαιτείται μία άλλη πολιτική, οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη.

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα τονώσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις, ώστε η χώρα να πετύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η μέριμνα για τους πιο αδύναμους.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη