ΕΡΤ: Χρωστάει στον ΠΑΣ Λαμία


Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, οι οφειλές μένουν. Από τον Μάρτη περιμένουν ζεστό «χρήμα» από την Κρατική τηλεόραση οι 7 ΠΑΕ. Και ακόμη δεν έχουν δει «φως».

Κάτι παραπάνω από 52 εκατ ευρώ. Αυτός ήταν ο… λογαριασμός της εμπλοκής της ΕΡΤ με το ποδόσφαιρο. Το μεγάλο κόλπο του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, που έστειλε –με το έτσι θέλω- το μισό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ να πληρώνεται από τον Κρατικό κουμπαρά. Επτά ανώνυμες εταιρίες, επτά διαφορετικών επενδυτών. Επτά ξεχωριστές συμφωνίες με τιμές πολύ μεγαλύτερες της «ελεύθερης αγοράς». Σε μια χώρα που κόβει δαπάνες από την Παιδεία και την Υγεία. Η βασιλεία του… ΣΥΡΙΖΑ!

Είχε τους λόγους του βεβαίως ο Βασιλειάδης. Ήταν η πρωτοβουλία του, ένα ακόμη μέρος του σχεδίου της «Εξυγίανσης». Ο τρόπος του για να ελέγξει τον συνεταιρισμό της Λίγκας. Και κατ επέκταση το όχημα για την περίφημη «αναδιάρθρωση» των κατηγοριών που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Μην ξεχνάτε πως όταν κάποια στιγμή οι «ομάδες» είπαν «όχι» στη μείωση των ομάδων, εκείνος τους απείλησε στα… ίσια. Με τα λεφτά του Κράτους που μάλλον τα λογάριαζε για δικά του. Τέλος πάντων. Γνωστά. Μας στοίχισε κάτι παραπάνω όλο αυτό. Αλλά σιγά μην αφήσουμε τέτοιες μικρές λεπτομέρειες να μας χαλάσουν μια τόσο ωραία ιστορία. Μιας Κυβέρνησης που ενεπλάκη με το ποδόσφαιρο όσο καμία άλλη εδώ και δεκαετίες.

Αλλού είναι το πρόβλημα. Και έχουμε την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να μας μιλήσει για αυτό αναλυτικά. Πολλώ δε μάλλον τώρα, που πλησιάζουν εκλογές και που όπως φαίνεται έρχεται προσεχώς μια νέα Κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό. Γιατί ενώ το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε πολύ, η «κουβέντα» του ΠΑΟΚ με την Κρατική τηλεόραση και η προοπτική ενός τηλεοπτικού συμβολαίου 8.5 εκατ ευρώ ετησίως για τον Δικέφαλο του Βορρά, κάποιος παρέλειψε να μας ενημερώσει τι συμβαίνει με τις ομάδες που έχουν ήδη ανεβεί στο τρένο της ΕΡΤ. Απλήρωτες είναι όλες λέει, από τον Φλεβάρη και έπειτα. Δεν έχουν μπει οι τελευταίες δόσεις της προηγούμενης χρονιάς σε καμία από τις επτά ΠΑΕ. Δηλαδή στον Παναθηναϊκό, τον Άρη, τη Λαμία, τη Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο.

Όχι, δεν γκρινιάζουν οι συγκεκριμένοι. Με τη σειρά τους όμως δεν πληρώνουν υποχρεώσεις που σχετίζονται με τον επίλογο της σεζόν που πέρασε. Και δεν μπορούν να κινηθούν όπως θέλουν στο μεταγραφικό «πάρε-δώσε» που ξεκίνησε. Λένε λοιπόν σε ατζέντηδες, αλλά και σε παίκτες τι συμβαίνει. Και τέλος πάντων κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να εξοφληθούν τα περσινά. Πότε θα γίνει αυτό; Άγνωστό. Πάντως με τη χώρα πλέον και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, αλλά και τις εκλογές να έρχονται σε ένα μήνα το πεδίο δεν είναι ακριβώς ιδεατό.

Μεταξύ μας; Είναι και κάτι άλλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί μέχρι και… ανησυχητικό. Συμβόλαιο κανονικό δεν έχει υπογράψει κανείς. Με προσύμφωνα έγινε η «δουλειά» τη σεζόν που τελείωσε. Σκέφτεστε λοιπόν το ενδεχόμενο, ο επόμενος Υφυπουργός Αθλητισμού και η επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ να θελήσουν να εξετάσουν αυτές τις ιστορίες από την αρχή; Τότε θα πάμε για πολύ μεγάλο μπλέξιμο. Σε ακόμη μεγαλύτερο από εκείνο που έχει ήδη ο Δρόσος για τους «χειρισμούς» των συνομιλιών του με τον ΠΑΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη