Εκοιμήθη από ανακοπή καρδιάς ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος – Ηταν 71 ετών


Εκοιμήθη το απόγευμα του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος σε ηλικία 71 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε το 1948 στην Πλατειά Τήνου.

Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο με τον βαθμό «άριστα» το 1972.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε αρχιδιάκονος και ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Χαλκίδος (1973 – 1975), καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 – 1978) και ιεροκήρυκας του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου (1975 – 1984).

Μετακληθείς από το μακαριστό Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διετέλεσε διευθυντής Υπηρεσιών και του θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας (1984 – 1996), γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 – 1996) και ιεροκήρυκας του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αρεως.

Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη από την Ιεραρχία την 1η Οκτωβρίου 1996, χειροτονήθηκε την 6ην Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου ‘Αρεως και ενθρονίστηκε στη Λαμία την 17η Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

www.ekirikas.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη