Λαμία: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νικολάου


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος εκοιμήθη ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 71 ετών.

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Η Εκκλησία μας εκπέμπει λιγότερο φως, μετά την απώλεια του φωτισμένου ποιμενάρχη Νικολάου Φθιώτιδας, ο οποίος ήταν Μητροπολίτης στη Φθιώτιδα για 23 ολόκληρα χρόνια..

H κηδεία θα γίνει το πρωί της Τρίτης στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και θα ακολουθήσει η ταφή στην Ιερά Μονή Δαμάστας.

Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη θα γίνει στις 11:00′ το πρωί της Τρίτης (30/7) στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή θα γίνει στη Μονή Δαμάστας, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του.

Το σκήνωμα του Νικολάου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής στο Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Μάλιστα θα γίνουν και δυο αγρυπνίες στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη. Η πρωτη θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και η δεύτερη το βράδυ της Δευτέρας.

Στις 10:00′ το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Λαμία, με την παρουσία μάλιστα του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, ο οποίος είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

www.ekklisiaonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη