Η Λαμία αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της- Ζωντανές εικόνες από τον Ναό του Ευαγγελισμού (συνεχής ενημέρωση)


Πλήθος Κληρικών και Λαικών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα συρρεέι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας για να αποχαιρετίσει τον σεπτό Ιερέραρχη της Μητροπολίτη Φθιώτιδος Κυρό Νικόλαο.

Στον Ιερό Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου

Μεταξύ άλλων παρευρίσκονται οι Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Ιλίου κ.  Αθηναγόρας, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Περιστερίου κ. Κλήμης, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Θηβών κ. Γεώργιος, Σύρου κ. Δωρόθεος,

Επίσης, παρίστανται οι Μητροπολίτες Κηφισίας κ.Κύριλος, Παροναξίας κ.Καλλίνικος, Κορίνθου κ.Διονύσιος, Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος,  Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος,Γλυφάδας κ.Αντώνιος, Ιλίου και Αχαρνών κ.Αθηναγόρας, Εδέσσης κ.Ιωήλ, Σινά και Ραιθώ κ.Δαμιανός, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, Κερκύρας κ.Νεκτάριος κα

Επίσης είναι ο Μητροπολίτης Μουάνζας Ιερώνυμος από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας




Παρακολουθείστε σε απευθείας σύνδεση από το Star Κεντρικής Ελλάδος



Χθες, βράδυ ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ενώ σήμερα μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ψαλλεί (11.00 π.μ.)η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, την συμμετοχή πλήθους Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Εξωτερικού, Ιερέων, Μοναχών και χιλιάδων πιστών.

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ βρίσκεται στη Λαμία και θα μεταδίδει εικόνες από τις συγκινητικές αυτές στιγμές.




Θα ακολουθήσει πομπή του Ιερού σκηνώματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και η πρέπουσα απόδοση τιμών στο πρόσωπο του μακαριστού Ποιμενάρχη.

Τέλος εν πομπή αυτοκινήτων, το Ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Μητροπολίτη

Καταστήματα και υπηρεσίες είναι κλειστά.


Όταν αποχαιρετούσε το ποίμνιό του…

Φθάνοντας, σε μια απο τις μεγαλύτερες ενορίες της Φθιώτιδος, στην Αγία Παρασκευή, ανήμερα της εορτής της, φαινόταν συγκλονισμένος στις συνομιλίες του με τον κόσμο και αυτό είχε εντυπωσιάσει ιδιαιτέρως. Πριν ημέρα πριν από την κοίμησή του ο Μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Νικόλαος συμπλήρωνε 46 χρόνια από την εις διάκονον χειροτονία του, η οποία είχε γίνει στις 26 Ιουλίου 1973 από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο Σελέντη.

Κατά το διήμερο 25 & 26 Ιουλίου, η μνήμη της αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, καθώς πλήθος Ενοριακών Ναών και Παρεκκλησίων τιμούνταν στο όνομα της Αγίας. Στην πόλη της Λαμίας, επίκεντρο του εορτασμού και πόλος έλξεως για εκατοντάδες πιστούς, απετέλεσε ο Μεγαλοπρεπής και καταστόλιστος Ναός της αγίας στη Νέα Άμπλιανη, όπου χοροστάτησε και ιερούργησε ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης.

Λένε, ότι εύχονταν στον κόσμο με συγκίνηση, ίσως δε με ιδιαιτέρα συγκίνηση, όπως παρατήρησαν κάποιοι, όπως, εξάλλου, αυτό παρατηρήθηκε και κατά την Πέμπτη 25 Ιουλίου το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σπαρτιάς (αμέσως, παρακάτω φώτο), όπου ο μακαριστός Ποιμενάρχης, μετά από 40 χρόνια απουσίας, υπεδέχθη την κλαπείσα Ιερά και Θαυματουργό εικόνα της Αγίας.

www.orthodoxianewsagency.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη