Ερώτηση Γιάννη Σαρακιώτη στη Βουλή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας


Με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση, που έχει προκληθεί στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την απόφαση της κυβέρνησης και της Ε.Ρ.Τ. να μειώσει τα καταβαλλόμενα ποσά προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους, απόφαση η οποία θίγει ευθέως και την ομάδα της Λαμίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς. Την ως άνω ερώτηση προσυπογράφουν ακόμη 16 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, «τα προηγούμενα χρόνια συντελέστηκε μια συστηματική προσπάθεια χρηματοδοτικής και ευρύτερης στήριξης και ενίσχυσης της αξιοπιστίας και του κύρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της υπογραφής το 2018 μεταξύ της ΕΡΤ και επτά (7) επαγγελματικών ομάδων (ΠΑΕ Λαμία, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός) σχετικής σύμβασης παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους, διετούς ισχύος, προς τη Δημόσια Τηλεόραση».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης συνεχίζει τονίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, οι ως άνω προσπάθειες φαίνεται ότι τορπιλίζονται. Παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκαν εν τω συνόλω οι επιμέρους προϋποθέσεις (δημιουργία “Super League 2” και διοργάνωση της “Super League 1” με 14 ομάδες), η ΕΡΤ δεν προτίθεται να τηρήσει τις αρχικές δεσμεύσεις της και μονομερώς προχωρά στη μείωση κατά 45% των συμφωνημένων χρηματικών ποσών για τις ομάδες της “Super League 1”. Στην περίπτωση της “Super League 2” η μείωση θα ανέλθει στο 60%, απόφαση η οποία έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των συλλόγων και την πρόθεσή τους να μην ξεκινήσει η διοργάνωση του προσεχούς πρωταθλήματος».

Η εν λόγω κίνηση της ΕΡΤ έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από επαρχιακές ομάδες, όπως η Λαμία, οι οποίες έχουν προχωρήσει ήδη στον προγραμματισμό τους για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Παράλληλα τίθενται δυσχέρειες στη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να προσφέρουν για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού στην τοπική κοινωνία, καθώς οι εναλλακτικές πηγές εσόδων είναι κατά γενική ομολογία περιορισμένες.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την άρση των αδιεξόδων που έχουν προκύψει, εστιάζοντας στο γεγονός ότι «σε μόλις είκοσι (20) ημέρες ξεκινούν τα εθνικά πρωταθλήματα, με τις συμμετέχουσες ομάδες να έχουν ολοκληρώσει ήδη το σχεδιασμό τους».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη