Σέρρες: Κύρια ομιλήτρια στο 12ο Συνέδριο του ΟΟΣΑ στη Σεούλ, η Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή

Σέρρες: Κύρια ομιλήτρια στο 12ο  Συνέδριο του ΟΟΣΑ στη Σεούλ, η Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή

Τις πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση των καινοτόμων πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της ελκυστικότητας και της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές χαιρέτισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στην ομιλία της στην Ολομέλεια του 12ου Συνεδρίου του ΟΟΣΑ για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, που πραγματοποιείται στη Σεούλ, στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2019.


Η κ. Αραμπατζή, τόνισε ότι η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς Αγροτική Ανάπτυξη για όλους, που αποτελεί και σύνθημα της παρούσας Κυβέρνησης – όπως είπε- δεν μπορεί να επιτευχθεί με προσπάθειες αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο.
Αναφερόμενη στο φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι η μετάβαση σε μια γεωργία με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα αλλά και μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση αλλά και προτεραιότητα της χώρας μας, σε συμφωνία και με τις αρχές της ΕΕ για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας, έως το 2050.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε, το νέο μοντέλο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα επιτρέψει την προώθηση της χρήσης περιβαλλοντικά βιώσιμων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, τις ζημιογόνες συνέπειες της οποίας βιώνουν οι Έλληνες παραγωγοί.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές από όλες τις χώρες και όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων με το αντικείμενο παραγόντων και διερευνήθηκαν ειδικότερα ζητήματα, από το είδος των νέων ψηφιακών τεχνολογιών μέχρι τις απαραίτητες πολιτικές, που απαιτούνται για την υιοθέτησή τους.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mQNlVe
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.