Δικηγόρος ιδιοκτήτριας λούνα παρκ: «Οι διατάξεις που επικαλείται η εισαγγελέας καταργήθηκαν το …1995(!)»

Δικηγόρος ιδιοκτήτριας λούνα παρκ: «Οι διατάξεις που επικαλείται η εισαγγελέας καταργήθηκαν το …1995(!)»

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του δικηγόρου της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης Αλμυρού από παιχνίδι του οποίου εκτοξεύτηκε και βρήκε τραγικό θάνατο μια 14χρονη μαθήτρια ότι έχουν  καταργηθεί εδώ και …24(!) χρόνια οι διατάξεις που επικαλείται η εισαγγελέας Βόλου και συσχετίζουν την ιπποδύναμη των παιχνιδιών με τον αρμόδιο φορέα έκδοση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ.

Ο κ. Χρήστος Νάστος, μιλώντας σήμερα (30-9-2019) στο Θεσσαλικό Περισκόπιο, δεν αμφισβήτησε μεν, το γεγονός ότι το μοιραίο παιχνίδι («χαλί») λειτουργούσε με ιπποδύναμη 123 ίππων, υποστήριξε ωστόσο, ότι οι διατάξεις που έθεταν περιορισμούς ως προς την ισχύ των εγκαταστάσεων καταργήθηκαν το 1995 και δεν αντικαταστάθηκαν από κάποιες άλλες.

Η επισήμανση αυτή του κ. Νάστου έρχεται ως απάντηση στο έγγραφο που απέστειλε στις 27-9-2019 η εισαγγελία Βόλου προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, στο οποίο αναφέρονται στοιχεία του πορίσματος της πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε, τόσο στο μοιραίο παιχνίδι («χαλί»), όσο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης Αλμυρού.

Στο έγγραφο αυτό, η εισαγγελέας – επικαλούμενη στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που της παραδόθηκε – επισημαίνει ότι για μηχανολογικές εγκαταστάσεις ισχύος άνω των 15 ίππων, αρμόδιος φορέας για τη έκδοση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ είναι η Γ.Γ. Βιομηχανίας (Υπουργείο Ανάπτυξης) και όχι οι Δήμοι. Καλεί μάλιστα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας να γίνει σύσταση σε όλους τους Δήμους και των τεσσάρων Νομών ώστε να προβαίνουν οι ίδιοι – μέσω των τεχνικών τους υπηρεσιών – σε ελέγχους των μηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις οποίες τους ζητείται άδεια και να μην αρκούνται στην προσκόμιση βεβαιώσεων από ιδιώτες μηχανικούς – εντολοδόχους του αιτούντος τη χορήγηση της άδειας.

Οι διατάξεις που επικαλείται η εισαγγελέας εμπεριέχονται στο «άρθρο 2 του Α.Ν. 207/1967». Ο κ. Νάστος ωστόσο υποστηρίζει πως οι διατάξεις αυτές έχουν καταργηθεί από το 1995, ενώ – όπως είπε – δεν εμπεριέχονταν καν, στο άρθρο 2, αλλά στο άρθρο 1. Κάνει λόγο δε, για «κάποιους που συμβούλεψαν προφανώς, λάθος την εισαγγελέα».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2oE2sCx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη