Τα Διεθνή ΜΜΕ για την κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου (video)

Τα Διεθνή ΜΜΕ για την κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου (video)

Τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια κυριαρχούν στη διεθνή επικαιρότητα. Ξένα μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικά δίκτυα προβάλουν το γεγονός με εκτενή ρεπορτάζ από την περιοχή.

Το BBC κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας. «Ο καταυλισμός της Μόριας φιλοξενεί περίπου 12.000 πρόσφυγες- αριθμός τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο για τον οποίο σχεδιάστηκε. Ο αριθμός τους αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες. Υπολογίζεται ότι 9.000 έφτασαν τον Αύγουστο και άλλοι 8.000 τον Σεπτέμβριο μέχρι στιγμής» αναφέρει.

«Συμπλοκές σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λέσβο ύστερα από φονική πυρκαγιά» γράφει στον τίτλο του ο Guardian, παρουσιάζοντας εκτενές ρεπορτάζ για την πυρκαγιά, τα θύματα, αλλά και τον αυξημένο αριθμό των αφίξεων στο νησί τους τελευταίους μήνες.

«Η Ελλάδα επιταχύνει τις μεταφορές μεταναστών ύστερα από τις συγκρούσεις στη Λέσβο», τονίζει στον τίτλο του το Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους προσθέτει ότι «οι μεταφορές θα γίνουν προς την ενδοχώρα, μετά τις συμπλοκές και τη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό».

O OHE και ο δήμαρχος Λέσβου ζητούν την άμεση μεταφορά μεταναστών μετά την φονική πυρκαγιά επισημαίνει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Είναι ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης» προσθέτει στο ρεπορτάζ, επίσης κάνοντας ειδική αναφορά στο ότι φιλοξενούνται στη Μόρια περίπου 13.000 άνθρωποι αν και οι εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν για 3.000 και στο ότι αυξήθηκαν οι αφίξεις τους τελευταίους μήνες.

Ρεπορτάζ στον καταυλισμό έκανε και το Al Jazeera. «Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, έναν καταυλισμό ασφυκτικά γεμάτο στο ελληνικό νησί της Λέσβου», ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «αυτοί οι μεταλλικοί σκελετοί είναι ό,τι απέμεινε από τα εφτά κοντέινερ, όπου στεγάζονταν πρόσφυγες και μετανάστες. Υπήρξε αύξηση στον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, παρά τη συμφωνία του 2016 ανάμεσα στην Τουρκία και στην ΕΕ, ώστε να αποτραπεί από που ήδη συμβαίνει».

«Μετανάστες στην Ελλάδα βάζουν φωτιά σε καταυλισμό: Τουλάχιστον ένας νεκρός» είναι ο τίτλος της τουρκικής Hurriyet στην αγγλόφωνη έκδοσή της, με στοιχεία από το Associated Press.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ρένα Δημητρίου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mSWEEF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.