Ρέγκλινγκ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ελληνικών πλεονασμάτων μετά το 2020

Ρέγκλινγκ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ελληνικών πλεονασμάτων μετά το 2020

«Παράθυρο» στη μείωση των ελληνικών πλεονασμάτων άφησε κατά τη διάρκεια του άτυπου Eurogroup στο Ελσίνκι, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

 

«Ο μόνος τρόπος να ανοίξει συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι η ανάπτυξη να είναι μεγαλύτερη και τα επιτόκια χαμηλότερα από τις προβλέψεις στη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κλάους Ρένγκλινγκ μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Eurogroup.Η ελληνική κυβέρνηση θέλει αυτή τη συζήτηση» προσθεσε.

Η απάντηση δόθηκε μετά από ερώτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα απαιτούνταν για να γίνει μια ενδεχόμενη τέτοια συζήτηση και αφού νωρίτερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε επισημάνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον φετινό προϋπολογισμό, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2020.

Αναφορικά με το ότι ο στόχος για την επίτευξη του στόχου πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ θεωρείται υψηλός από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως «αυτό δεν είναι κάτι νέο για εμάς».

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε πως επικροτεί την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει πρόωρα τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ, όπως του μετέφερε νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σημείωσε δε ότι πως οι φιλικές προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις βρίσκονται υψηλά στην ατζεντα της κυβέρνησης ενώ υποστήριξε ότι η ανάπτυξη στο πρώτο μισό του έτους είναι μικρότερη από αυτήν που προβλεπόταν όταν η χώρα βγήκε από το πρόγραμμα και πως η ενδυνάμωσή της συμφέρει και τον ESM αφού αυξάνει την ικανότητα αποπληρωμής των δανείων.

Το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί επίσημα στο Eurogroup του Δεκεμβρίου μετά και την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/30cD4Rj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη