48ο Φεστιβάλ βιβλίου Ζάππειο: Ξεχωριστές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου

48ο Φεστιβάλ βιβλίου Ζάππειο: Ξεχωριστές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο πληθώρα εκδηλώσεων το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

  • Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Δημήτρη Πιατά Σινέ Λαύκος, το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Δημήτρης Πιατάς. 

  • Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Ανδρέα Κάλβο, Διονύσιο Σολωμό, Μάνο Ελευθερίου», το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου με ερμηνευτές τους ηθοποιούςΜαρία Ζαχαρή και Ηλίας Λογοθέτη και τους τραγουδιστές Γιάννης Θωμόπουλο καιΒαρβάρα Μπιζά, όπου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα του, σε ποίηση τουΑνδρέα Κάλβου, Διονυσίου Σολωμού, Νικηφόρου Βρεττάκου και Μάνου Ελευθερίου.Ομιλητές: Γιώργος Μονεμβασίτης (μουσικολόγος), Δημήτρης Αλεξίου (ποιητής). Στο πιάνο ο Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος. 

  • Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο «Συναυλία σε συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου και του Νίκου Ξυδάκη», την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Με την Κορίνα Λεγάκη και την Αναστασία Μουτσάτσου σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου,της Κικής Δημουλά, του Διονύση Καψάλη, του Θοδωρή Γκόνη, του Μιχάλη Γκανά.Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Μυτιληναίου (ραδιοφωνική παραγωγός, στιχουργός). Μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (Πιάνο, ενορχηστρώσεις), Βαγγέλης Καλαμάρας(Τύμπανα), Θοδωρής Κουέλης (Κοντραμπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (Βιολοντσέλο).

  • Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τον 105,5 Στο Κόκκινο και την Κάπα Εκδοτική εκδήλωση με τίτλο «Τριλογία (Leopold – Football – HIV)», το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός».

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στην αφρικανική ήπειρο, εξαιτίας του οποίου ο Λεοπόλδος Β΄ του Βελγίου ονομάστηκε «σφαγέας του Κονγκό» (Leopold). Η «βίαιη» ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του
ποδοσφαίρου (Football). Τα ανυπολόγιστα εκατομμύρια των γυναικών της εποχής μας που καταλήγουν μέσω του trafficking στην εξαθλίωση ή τον θάνατο (HIV).

Σπάζοντας τιςσυμβάσεις του παραδοσιακού θεάτρου, γκρεμίζοντας το φράγμα του «τέταρτου τοίχου», αναμειγνύοντας τεχνικές όπως η αφήγηση και η διάδραση, ο συγγραφέας δοκιμάζει τις αντοχές του κοινού. Με μια αιχμηρή γραφή, τόσο πολιτική όσο και βαθιά ανθρώπινη, η δραματουργία του Τριαρίδη πραγματεύεται τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου» απέναντι στις σύγχρονες θηριωδίες, ακολουθώντας τα ίχνη της βίας στις πλέον σκοτεινές διαδρομές της ανθρώπινης ιστορίας.

Θα μιλήσουν: Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θανάσης Τριαρίδη, η Επιστημονική Σύμβουλος, Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων & Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ, Κορίνα
Χατζηνικολάου, η Ιστορικός και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Άννα Καρακατσούλη, οι σκηνοθέτες των παραστάσεων Football και Leopold, Τριαντάφυλλος Δελής και Μαρία Τσομπανάκου

Απόσπασμα από το Leopold θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Μαίρη Ξένουvia Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/30g0rcu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.