Κάλεσμα ΕΛΜΕ Λάρισας σε Γενική Συνέλευση εν όψει της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Λάρισας σε Γενική Συνέλευση εν όψει της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους, σε Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε., οδός Λαπιθών 6, την Παρασκευή, 20-9-2019, στις 8:00 μ.μ., μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ, για Γενικές Συνελεύσεις με θέματα: το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.) καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

«Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.
Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.
Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ.

Ανασυγκρότηση Δ.Σ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, στη συνεδρίαση της 17-9-2019, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα μετά την παραίτηση μέλους του, με την εξής μορφή :

Πρόεδρος : Παναγιώτου Νίκος

Γραμματέας : Γιουρούκης Αργύρης
Αντιπρόεδρος : Μαγαλιού Ερμιόνη

Ταμίας : Φούντας Αθανάσιος

Μέλη : Δουκάκης Αντώνης
Μαλάκος Σταμάτης
Τσακνάκης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Ρεμπάπης Παναγιώτης

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργία και ταυτόχρονα τους καλεί να παραμείνουν κοντά στο συνδικάτο, ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη λύση των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. γίνονται Τρίτη απόγευμα, στις 8:00 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε., Λαπιθών 6.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/30w9mXq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.