Λουκέτο στον ΟΑΕΔ από την 24ωρη απεργία

photo: Eurokinissi

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στις Σχολές Μαθητείας, τα ΙΕΚ, στα ΚΠΑ2 στις Περιφερειακές και στους εργαζόμενους στη Διοίκηση απηύθυνε η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για να συμμετέχουν στην απεργία της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και να βρίσκονται στους δρόμους και στις πορείες.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ πολλές υπηρεσίες του Οργανισμού αποδεδειγμένα υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές που να φτάνουν στα πεζοδρόμια έξω από τα ΚΠΑ2 από τους εποχικά εργαζόμενους που περιμένουν να εγγραφούν για να εισπράξουν τα λίγα ευρώ του εποχικού επιδόματος.

"Η Κυβέρνηση της ΝΔ «πρωτοτύπησε» εντάσσοντας σε ένα κατ'επίφαση αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ρυθμίσεις που ουσιαστικά εφαρμόζουν τα προαπαιτούμενα του ΣΕΒ. Θεσπίζονται αντεργατικές εξαιρέσεις πολλών κατηγοριών επιχειρήσεων από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις οι οποίες θα πλήξουν καίρια χιλιάδες εργαζόμενους μειώνοντας τους μισθούς τους", αναφέρει η ανακοίνωση των υπαλλήλων.

Υπογραμμιζοντας ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων να συμπεριλαμβάνεται στο υποχρεωτικό τους διάλειμμα στο 8ωρο δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να καταγράφεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ η εργασία 9ωρων αφού οι εργοδότες τους υποχρεώνουν να δουλεύουν επιπλέον για όση ώρα οι εργαζόμενοι, ανθρωπίνως έκαναν το διάλειμμα τους για να ξεκουραστούν.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/30gJDY4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη