Αλεξανδρούπολη: Σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ (25/9)θα συζητηθεί το θέμα του χρυσού

Αλεξανδρούπολη: Σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ (25/9)θα συζητηθεί  το θέμα του χρυσού

Το θέμα του χρυσού απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης επί μια ώρα, με αφορμή ένα αίτημα που δέχθηκε το προεδρείο και αφορούσε την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα την επένδυση Χρυσού.
Το αίτημα υπέγραφαν 21 δημοτικοί σύμβουλοι (14 της παράταξης Λαμπάκη, 4 της Λαϊκής Συσπείρωσης, 2 της παράταξης Λαζόπουλου και ο Παύλος Μχαηλίδης) .Ωστόσο η κατάθεσή του αιτήματος πυροδότησε αντιδράσεις από τους υπόλοιπους 19 Συμβούλους οι οποίοι έκαναν λόγο για δόλο καθώς όπως ανέφεραν δεν κλήθηκαν να συνυπογράψουν το αίτημα.

O πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Κολιός πρότεινε να γίνει επικαιροποίηση της παλαιότερης αρνητικής θέσης του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα του Χρυσού κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τους 21 υπογράφοντες το αίτημα οι οποίοι ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Μετά από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση στις 25 Σεπτεμβρίου στις 7μμ .

Τοποθετήσεις

Ο Επικεφαλής και τα μέλη της Παράταξης «Δήμος για όλους Πρώτα εσύ!» με ψήφισμα το οποίο ανέγνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ανέφερε: Δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε επ΄ ουδενί την ¨επένδυση¨ χρυσού στην περιοχή του Περάματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και ότι δεν θα δεχτούμε να τεθεί θέμα προς συζήτηση, που θα αφορά το χρυσό στο Δήμο μας.
Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε όλοι μαζί και λέμε: OXI στον χρυσό, ΟΧΙ στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Συμφωνώντας και στηρίζοντας και τις προτάσεις της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου προτείνουμε:
Ανάδειξη των δέκα οκτώ (18) αναγνωρισμένων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής
Προώθηση προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Κήρυξη του μοναδικού δάσους Μαύρης Πεύκης ως διατηρητέου μνημείου της φύσης
Οδική σύνδεση του Περάματος και του Κομάρου με την παραλία της Μεσημβρίας

«Έρχεστε να δημιουργήσετε μια αντιπαλότητα των 19 προς τους 21 όταν επί εννιά χρόνια δημιουργήσαμε όλο αυτό το ανάχωμα απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα και έρχεστε σήμερα με τέτοια τεχνάσματα να σταθείτε απέναντι σε αυτήν την ομάδα των αγωνιστών,» ανέφερε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Πόλη και Πολίτες) Ευάγγελος Λαμπάκης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μχαηλίδης πρότεινε το θέμα του χρυσού να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση καθώς όπως είπε προέκυψαν νέα δεδομένα και αυτά έχουν να κάνουν με το ότι έχουμε νέα κυβερνηση όπου ο υπουργός Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός δείχνουν να είναι φιλική σε αυτήν την επένδυση.

« Δεν μπορούν κάποιοι να οικειοποιούνται ότι είναι κατά του χρυσού και κάποιοι να βρεθούν θύματα ότι δεν αγωνίστηκαν. Όλοι αγωνιστήκαμε και όλοι συμμετείχαμε παντού. Κανείς δεν θα οικειοποιηθεί αυτόν τον αγώνα.» είπε ο επικεφαλής της παράταξης (Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» Ευάγγελος Μυτηλινιός .

«Εάν καταφέρουμε να διαφωνήσουμε και σε αυτά που συμφωνούμε δεν διαμορφώνουμε καλούς οιωνούς για μια λειτουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να δώσει λύσεις για να δημιουργήσει προοπτικές,» ανέφερε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης» Δημήτρης Λαζόπουλος ,τονίζοντας πως «το ζήτημα της αντίστασης και της αποτροπής της επένδυσης αυτής δεν προσφέρεται για μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ενότητα στο συμβούλιο και στην κοινωνία για να είμαστε αποτελεσματικοί στον στόχο μας.»

«Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην παράδοση του ορυκτού μας πλούτου, στην καταστροφή της ζωής και του περιβάλλοντός μας. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο απέναντι στα σχέδια της EL Dorado και της κυβέρνησης, για να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί,» είπε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Σάββας Δευτεραίος και πρότεινε το θέμα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις

Στην ίδια συνεδρίαση ανακοινώθηκαν και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΥΑΑ, ΤΙΕΔΑ και Πολυκοινωνικού.
Πολυκοινωνικό: Πρόεδρος: Νίκος Ραπτόπουλος, Αντιπρόεδρος: Αλεξία Ποϊραζίδου (μη αιρετή)
ΔΕΥΑΑ: Πρόεδρος: Γιάννης Ζαμπούκης, Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Μιχαηλίδης
ΤΙΕΔΑ: Πρόεδρος: Βασίλης Δέλκος, Αντιπρόεδρος: Αγγελίδης Παναγιώτης (από την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνιού.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2LZFD3X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.