Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας μετέχει στην απεργία στις 2 Οκτώβρη

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας μετέχει στην απεργία στις 2 Οκτώβρη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας συνεδρίασε και αποφάσισε να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση και στην κλιμάκωση του αγώνα, για να μην περάσει το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» – σκούπα, που φέρνει η ΝΔ μέσω του οποίου χτυπάει τις κλαδικές συμβάσεις, τη συλλογική δράση και την απεργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Απαντάμε με απεργία τηνΤετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Η απάντησή μας στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πρέπει να είναιηχηρή, αξιοποιώντας το πιο δυνατό όπλο των εργαζομένων που είναι η απεργία! Όπλο που όταν είναι μαζικό και σωστά προσανατολισμένο, με στόχο τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, των μεγαλεμπόρων και εφοπλιστών, είναι επικίνδυνο! Κι αυτό το γνωρίζουν καλά, γι' αυτό και προνοούν σήμερα, φτιάχνοντας νόμους οι οποίοι τους επιτρέπουν να παρεμβαίνουν ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!
Έχουμε πείρα.Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχοντας εξασφαλισμένο ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο απ' όλες τις προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις, έχει ξεσαλώσει. Μιλάνε για ανάπτυξη στα κέρδη τους και νέες επενδύσεις και εμείς δουλεύουμε 10ώρα – 12ώρα, σπαστά ωράρια, Κυριακές, 6ήμερα, χωρίς ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.
Η ανάπτυξη και τα κέρδη των εργοδοτών δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Θέλουν να τελειώνουν με μισθούς και δικαιώματα, γιατί αυτά τους εμποδίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα περισσότερο.
Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη απεργούμε! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα όπλα που διαθέτουμε.

Διεκδικούμε:
 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπιζόμαστε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και άμεση υπαγωγή όλων αυτών των εργαζομένων στον εργοδότη που προσφέρουν εργασία. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται κάτω από 751 ευρώ!
 Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς, διαλύουν τις ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
 Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίαςμε ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδομάτων και βάση για συζήτηση το μισθό που είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.
 Μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς : Εργονομικά ταμεία, σκαμπό στα ταμεία, κατάλληλο εξοπλισμό μεταφοράς εμπορευμάτων, μέσα ατομικής προστασίας ανάλογα με το πόστο εργασίας, παπούτσια ασφαλείας, συντήρηση μηχανημάτων. Αντιπυρικά και αντισεισμικά μέτρα ασφάλειας σε όλα τα καταστήματα και τις αποθήκες.
 Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων.
 Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
 Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που θα γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα.
 Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Επέκταση του κοινωνικού τουρισμού, των παιδικών κατασκηνώσεων.
 Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο άδεια με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.
 Φοιτητικές άδειες με αποδοχές στους εργαζόμενους φοιτητές για όλο το διάστημα της εξεταστικής περιόδου.

Απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας
Προσυγκέντρωση 9:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2n4TFc5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη