Ερώτηση της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» για παρεμβάσεις συντήρησης στο 3ο ΓΕΛ

Ερώτηση της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» για παρεμβάσεις συντήρησης στο 3ο ΓΕΛ

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Βόλου και τις παρεμβάσεις συντήρησης στο διδακτήριο του 3ου ΓΕΛ Βόλου, κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Μαζί για το Βόλο».

Αναλυτικότερα:

«Κύριε Πρόεδρε,

Τον περασμένο Ιούνιο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τα σχολεία να καταθέσουν με έγγραφό τους προς τον Δήμο τα αιτήματά τους για τις κτιριακές ανάγκες.

Το 3ο Λύκειο Βόλου στο οποίο φοιτούν περίπου 300 μαθητές, απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμο επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα του ιστορικού Διδακτηρίου της πόλης μας που άπτονται: Σαθρών επιχρισμάτων εντός των αιθουσών διδασκαλίας και στους διαδρόμους των ορόφων, φθαρμένων και επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών μωσαϊκών και πλακιδίων, φθορών από υγρασίες στις τουαλέτες, ελαιοχρωματισμών για λόγους υγιεινής στις αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των καθηγητών και την πρόσοψη του κτιρίου.

Επίσης, απαιτείται συντήρηση των μπασκετών του σχολείου που είναι οξειδωμένες και ενέχουν κίνδυνο ατυχήματος.

Παρά τις έντονες οχλήσεις δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, όπως και κίνδυνοι μόλυνσης, λόγω έλλειψης σωστών συνθηκών υγιεινής στις τουαλέτες του σχολείου.

Εξάλλου, θεωρούμε απαραίτητη τη συντήρηση όλων των εξωτερικών αθλητικών χώρων των σχολείων του Δήμου, κυρίως των μπασκετών που πολλές εξ' αυτών είναι διαβρωμένες και ενέχουν κινδύνους ατυχημάτων, όπως και των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

– Σε ποιές ενέργειες και με ποιό χρονοδιάγραμμα θα παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα;

– Ειδικά όσον αφορά τους εξωτερικούς αθλητικούς χώρους και τις μπασκέτες, έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και οι απαραίτητες επισκευές σε όλα τα διδακτήρια;

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ
ΓΑΝΤΖΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΧΤΗ»

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/330jhGE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη