Με 48ωρη αποχή προειδοποιούν οι δικηγόροι - Εναντιώνονται στη διαμεσολάβηση

Με 48ωρη αποχή προειδοποιούν οι δικηγόροι - Εναντιώνονται στη διαμεσολάβηση

Σε πανελλήνια 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους με παράλληλη προσφυγή στη Δικαιοσύνη προσανατολίζονται οι δικηγόροι, αν η κυβέρνηση δεν νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης.

Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Αθήνας που συνεδρίασε σήμερα, εξέφρασε παράλληλα την αντίθεσή της στις προωθούμενες διατάξεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και των προσόντων των εκπαιδευτών. Καλεί επίσης την ελληνική Πολιτεία αλλά και την Δικαιοσύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.

Η πρόσφατη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει Έλληνες πολίτες, συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Η Ολομέλεια, τέλος, αποφάσισε επίσης να διοργανώσει επιστημονική εκδήλωση στην Αθήνα, στις 14.11.2019, με θέμα την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη διατύπωση βελτιωτικών ρυθμίσεων.via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/31eZUc8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.