Γ.Μπαλάφας: «Η ΝΔ είναι μανούλα στον αποπροσανατολισμό» (audio)

Γ.Μπαλάφας: «Η ΝΔ είναι μανούλα στον αποπροσανατολισμό» (audio)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε, ότι παρά την προσπάθεια που γίνεται να περιοριστεί επικοινωνιακά το ενδιαφέρον για τη Novartis στην δικογραφία για τον κ. Παπαγγελόπουλο, «το κύριο σ' αυτή την υπόθεση είναι το σκάνδαλο, η διαφθορά, ότι φαγώθηκαν, εκλάπησαν 4 δις στην Ελλάδα». «Θέλουν να πιστέψει ο ελληνικός λαός, ότι η υπόθεση Novartis είναι το ζήτημα της δήθεν σκευωρίας» τόνισε ο βουλευτής, που συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ είναι μανούλα στον αποπροσανατολισμό». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για πολιτική δειλία, καθώς δεν τόλμησε να συμπεριλάβει στην προανακριτική τον κ. Τσίπρα.

 

Ο κ. Μπαλάφας, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υπογράμμισε πως, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό έχει άλλο πρόσωπο, απ' ότι στην Ελλάδα και έφερε για παράδειγμα την ομιλία του, στην οποία είχε τελείως διαφορετική τοποθέτηση για το Μάτι σε σχέση με όσα υποστήριζε στην Ελλάδα, καθώς εκεί απέδωσε την καταστροφή στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά το ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε, όπως είπε, να θέσει στην συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα, ενώ φάνηκε πολύ επιφυλακτικός για το αν όντως είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρόεδρο και ακυρώθηκε. «Αν ήταν μια προγραμματισμένη και συμφωνημένη συνάντηση, το μισάωρο της συνάντησης ήταν που θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Τραμπ;» αναρωτήθηκε.

Σχετικώς με τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στην ανάγκη επικαιροποίησης του εναλλακτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση, είπε πως πρέπει να εξεταστεί το θέμα του ονόματος, αλλά «να υπάρχει οπωσδήποτε η λέξη ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε συμπλήρωση της ονομασίας».
Οι εσωκομματικές διεργασίες δεν επηρεάζουν την τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση που ασκούμε, αλλά αυτή θα κλιμακωθεί βάσει των εξελίξεων, κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mSq0md
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.