Σειρά επαφών Βουλευτή Ζακύνθου για λιμάνι – ΦΠΑ – αστυνόμευση

Σειρά επαφών Βουλευτή Ζακύνθου για λιμάνι – ΦΠΑ – αστυνόμευση

Σειρά συναντήσεων είχε σε υπουργεία ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης με σκοπό να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τον υπουργό Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη συνάντησε προχθές, με τον οποίο είχε εκτενή συζήτηση. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τα λιμενικά ταμεία.

Από τα λεγόμενα του Υπουργού η Κυβέρνηση δεν προκρίνει την παραχώρηση των λιμενικών ταμείων στους δήμους, δεδομένου ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία αποκάλυψε ζητήματα στελέχωσης και λειτουργικότητας των υπηρεσιών, όπου αυτό έχει συμβεί.

Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης των εισιτηρίων συνέπεια της αύξησης των τιμών των καυσίμων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι επεξεργάζεται τη μείωση του Φ.Π.Α. στα εισιτήρια ως αντισταθμιστικό μέτρο.

Στο θέμα του master plan του λιμανιού της Ζακύνθου συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο παρουσία επιστημονικών και τοπικών φορέων ώστε να αποφασιστεί η βέλτιστη λύση για το νησί.

Για το σκοπό αυτό ο βουλευτής Ζακύνθου θα δρομολογήσει άμεσα μια πρώτη σύσκεψη φορέων τοπικά ώστε να καθοριστεί τόσο η σύνθεση της αντιπροσωπείας των φορέων, όσο και το περιεχόμενο του αιτήματος.

Τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό έθεσε υπόψη του υπουργού προστασίας του Πολίτη σε συνάντηση εχθές, τονίζοντας παράλληλα την αυξημένη εγκληματικότητα που καταγράφεται στο νησί.

Επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απόσπαση έξι ανδρών ήταν ως μη γενόμενη δεδομένου ότι τέσσερις έχουν εκλεχθεί δημοτικοί σύμβουλοι ενώ τρεις άνδρες αποσπάστηκαν σε κέντρα περισυλλογής προσφύγων.

Η δέσμευση που λήφθηκε ήταν η εντός διμήνου επιστροφή των αποσπασμένων στα κέντρα περισυλλογής αστυνομικών (όπως προβλέπει ο κανονισμός) και η μη περαιτέρω απόσπαση άλλων σε κέντρα από τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα με την κινητικότητα των ειδικών φρουρών που είναι σε εξέλιξη αλλά και τις επικείμενες προσλήψεις θα στελεχωθεί επιπρόσθετα το νησί.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mQsnG8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.